Així serà la competició de Primera i Segona femenina després de la lliga regular

Laura Canal Soria

Fotografia de Jaume Andreu

Aquest cap de setmana es disputa l’última jornada de la Segona Catalana Femenina, amb el Sitges ja com a primer classificat però amb moltes posicions encara per decidir-se. També es jugaran, a la Primera Catalana, les semifinals.

Després d’aquests partits, però, com continuarà la lliga femenina?

PRIMERA CATALANA

El cap de setmana del 15 de desembre es disputen les SEMIFINALS de la màxima competició femenina catalana, on el GEiEG, primer en la classificació, jugarà contra el Gòtics RC, quart, i l’INEF Barcelona contra la UE Santboiana, segon i tercer respectivament. Aquesta eliminatòria és a partit únic, per tant, els guanyadors passaran directament a la següent fase.

Posteriorment, es disputaran les FINALS: l’anada, el 19 de gener, i la tornada, el 26 de gener, on el primer i el segon s’enfrontaran pel títol de Primera Catalana, i el tercer i el quart pel bronze.

L’equip que surti campió es jugarà l’ascens a Divisió d’Honor Femenina de la propera temporada el mes de juny. En el cas que ja estigui en la lliga nacional, l’ascens el disputarà el següent classificat, en cas que el segon també participi a la DH, ho farà el tercer, i així successivament.

SEGONA CATALANA

D’altra banda, aquest cap de setmana es jugarà l’última jornada de la lliga de Segona Catalana, per donar pas a la SEMIFINAL i a la FINAL, tot i que hi ha equips que encara hauran de disputar partits ajornats. El 19 de gener es disputaran les semifinals, on el cinquè classificat de la Primera Catalana, en aquest cas l’Hospitalet-CEU, competirà contra el tercer de la Segona Catalana. El primer de la segona divisió femenina es veurà les cares contra el segon, el quart contra el setè i el cinquè contra el sisè. Els equips que guanyin passaran directament a la final, el cap de setmana del 26 de gener. Tant les semis com la final seran a partit únic.

Amb aquests enfrontaments es pretén donar més oportunitats als equips per lluitar per les posicions i fer que es juguin més partits de rugby.

A partir del 9 de febrer, es farà una nova lliga entre tots els equips femenins de Catalunya, on no hi seran els equips que participin a la Divisió d’Honor Femenina, que aquesta temporada seran l’INEF Barcelona i el GEiEG.

Aquest és el quadre de les eliminatòries de la Segona Catalana:

Dibujo (1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *