Així seran les lligues de Primera, Segona i Tercera Catalana, que inclouran els equips Sub-21 i no jugaran playoffs

RugbyCat

Fotografia de CRUC

El proper dilluns 22 de desembre, a les 19:30h, i amb els Grups C i D ja finalitzats (tot i que faltarà algun enfrontament aplaçat per jugar-se), es durà a terme el sorteig del calendari de les properes competicions catalanes que començaran la segona setmana de gener del 2015. La FCR dsitribuirà els equips d’aquests grups i els deu restants que no s’han classificat de l’A i el B entre tres lligues, amb la novetat de l’inclosió dels conjunts Sub-21 que s’hi han inscrit (cinc de moment).

Cal saber que cap d’aquestes lligues jugarà uns playoffs i que serà a una sola volta, i per tant la classificació final servirà per distribuir els grups de la temporada que ve en l’ordre que hagin quedat (amb el mateix sistema que enguany).

D’aquesta manera, les lligues quedaran així:

– Primera Catalana

Estarà formada pels deu equips que no s’han classificat per la Divisió d’Honor Catalana (Enginyers “B”, Spartans, Vilanova, Tarragona, Castelldefels, Cornellà, Martorell, Santa Coloma, Banyoles i Hospitalet “B”) més els dos primers dels Grups C i D, que són els Taus, el Manresa i, si no es produeix un miracle o daltabaix (segons es miri), el Sitges “B” i el Garrotxa. Aquests 14 conjunts lluitaran per quedar entre els deu millors equips i ser la temporada que ve als grups que competiran per entrar a la DHC.

– Segona Catalana

Aquesta lliga serà, en un principi, de deu equips. Els quatre primers de la taula del Grup C i del Grup D de la DHC (encara per definir-se en el cas de la lliga D) i els conjunts Sub-21 de la Santboiana i el Sant Cugat jugaran aquesta Segona Catalana.

– Tercera Catalana

La darrera lliga de Catalunya la formaran els quatre últims classificats dels Grups C i D i els tres conjunts Sub-21 del Químic, el Barça i el CEU. En cas que algun altre equip juvenil s’apunti a la competició federada, es mouria un dels Sub-21 d’aquesta Tercera a Segona i se l’inscriuria aquí per tal d’igualar el nombre d’equips entre les dues lligues.

8 thoughts on “Així seran les lligues de Primera, Segona i Tercera Catalana, que inclouran els equips Sub-21 i no jugaran playoffs

 • 17 desembre 2014 at 18:28
  Permalink

  No es normal que equips que estaven disputant la tercera catalana passin directament a jugar a 1ra catalana. Si volen afegir equips sub-21 haurien de fer una lliga apart per a ells i no possarlos directament a segona i tercera catalana sense cap tipus de criteri. Aquest tipus d’organitzacio fa pena senyors de l’organitzacio!!

  Reply
  • 18 desembre 2014 at 12:00
   Permalink

   A priori jo era contrari al nou format de competicions, pero un cop aprovat a la asamblea vaig mirar el cantó positiu. A la part alta, lo que ara diem DHC estan els equips que sota el meu punt de vista ja eren els 10 millors equips de les lligues regionals, jo era partidari d’una lliga a anada i tornada amb aquests 10 equips perque trobava que el desenllaç seria més just per al equip campió, pero el nou format em sembla interessant.

   Per lo que fa a la resta de lligues, em sembla normal que els dos millors equips de les dues lligues de baix ara juguin a primera catalana, perque aquesta primera catalana no és la Divisió d’Honor Catalana. Teniem dues lligues amb dos grups cada una, així que és normal que els dos de les lligues més baixes pugin a la lliga de 14 (primera catalana que vindria a ser la segona catalana).

   Sobre els sub21, els 5 equips sub21 han estat jugant la seva lliga i els dos equips de la part alta de la classificació han demostrat tindre el nivell per anar a la segona catalana (tercera màxima competició regional).

   No se si el problema son els noms de cada lliga que poden dur a la confusió, pero trobo que l’organització va fer una bona feina en el seu moment i tothom sabia al setembre com aniria la nova lliga.

   Reply
 • 18 desembre 2014 at 09:13
  Permalink

  Equips que l any passat estaven a dalt ara an de jugar amb gent de segona i tercera!!! no ho entenc!! @

  Reply
  • 18 desembre 2014 at 10:12
   Permalink

   Amb el palmarès que tenen en categories inferiors, no tinc cap dubte en que no faran un mal paper en aquesta incursió en una competició sénior

   Reply
 • 18 desembre 2014 at 10:02
  Permalink

  En resposta als que es queixen del format aquest, només recordar que és el que es va votar en l’assamblea sense cap vot en contra

  Reply
 • 18 desembre 2014 at 11:01
  Permalink

  Mare meva, quin aborto de competicio!
  Siusplau, tornem a les lligues clasiques en comptes de fer 2 competicions en la temporada (grup I lliga)
  Perque es va fer aquest canvi?

  Reply
 • 19 desembre 2014 at 11:01
  Permalink

  Discrepo del comentari que diu que tothom sabia al setembre com seria la competicio.
  Jo em relaciono amb 2 clubs, I NINGU tenia ni ideia de que passaria acabada aquesta primera fase…
  Em sembla molt deslluit tot plegat…
  Hi han partits en aquesta primera fase que ara mateix son irrellevants, I tornara a passar el mateix cap a final de temporada. Masa palla pel mig.
  Ara tenim dues competicions que serveixen per a classificar per l’altre.
  L’alicient el tenen els que han passat a DHC, la resta esyan a la deriva

  Reply
 • 23 desembre 2014 at 10:31
  Permalink

  Jo crec que aquest format, si tenia sentit aquest any era per veure quin nivell tenia cada equip i formar unes lligues adequades a causa de la desaparició de la primera nacional i la creació de bastants nous equips.

  Ara bé, formades aquestes lligues tornar a incorporar equips a on deu ens dóna a entendre (els sub21) o jugar-ho tot per tornar a fer els grups de classificació l’any que ve és ridícul. Ja saps a on li correspon estar a cada equip? Doncs 4 lligues normals anada i tornada amb ascensos i descensos; una competició regular i anomenada com s’ha d’anomenar: primera, segona, tercera i quarta catalana. Això de complicar-nos la vida amb grups per després fer i desfer com roti a la gent de la fede o la “boutade” de dir a primera catalana divisió d’honor… És per fer-s-ho mirar!

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *