Al novembre, deixa’t créixer el bigoti

RugbyCat

Fotografia d’arxiu

Amb l’arribada del mes de novembre, molts homes s’uneixen a una iniciativa que consisteix en deixar-se créixer el bigoti en solidaritat amb el càncer de pròstata, càncer de testicles i altres malalties similars relacionades amb el sexe masculí. El moviment anomenat “Movember”.

Aquesta tradició, va néixer l’any 2003 a Austràlia gràcies a dos joves que volien donar suport a un amic amb càncer de pròstata. Des de llavors, el rugby es va afegir a aquest rite solidari que cada any recapta diners per combatre aquestes malalties. Personatges de la talla de Richie McCaw, capità dels All Blacks, abanderen aquesta iniciativa any rere any per ajudar a la causa.

Durant el mes de novembre, els jugadors de molts clubs catalans es deixaran créixer el bigoti per unir-se al moviment i faran donacions a través de la pàgina movember.com. Un cop més, el rugby mostra la cara més solidària d’una manera alegre i lúdica. Una iniciativa que sens dubte ajuda a la transmissió del valor afegit que té aquest esport i que l’apropa a la societat civil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *