Aleix Buira jugarà a la Santboiana

El talonador i capità del Lleida fa el salt al degà del rugby estatal

RugbyCat

Fotografia de Fed. Asturiana

De la Caparrella al Baldiri Aleu

El primer reforç del mercat d’estiu de la Santboiana no és un kiwi ni un aussie, sinó un lleidatà, el fins ara capità de l’INEF Lleida Aleix Buira. El talonador de 24 anys es trasllada a Barcelona per motius laborals i aprofitarà el canvi de domicili per jugar al Baldiri Aleu, on de moment és l’únic talona del primer equip juntament amb l’italià Paolo Raggazzi, que el curs passat no va comptar gaire per a Lewis Williams.

buira_rugbycat
Buira, en una acció de la passada temporada contra el Tarragona. Foto CR Tarragona

El joc de Buira encaixa amb l’estil de la Santboiana, doncs el lleidatà és un primera línia dinàmic, notable placador, bon ball carrier amb gust per les llargues carreres i eficient llançador de touche, qualitats que li han servit per jugar amb la selecció catalana de rugby a XV, l’última ocasió el passat mes de juny contra Galícia. A més, amb l’INEF ja porta uns anys practicant un rugby de combinació i velocitat que l’ajudarà a integrar-se més ràpidament a la disciplina del Baix Llobregat.

Aleix Buira segueix així el camí d’altres joves talents del rugby català que han emigrat cap a Sant Boi com ara Alberto Millan (Enginyers), Quim Delgà (Garrotxa), Rubén Sanz, Fede González, Nico Francisquelo i Javi Orbaneja (Tarragona) o Oriol Pujol (CEU). La Santboiana tindrà també accent lleidatà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *