Alfonso Feijoo: “Seguim convençuts que hem complert les normes”

La FER apel·larà la decisió del Comitè de Disputes de la World Rugby

La Federació lluitarà fins el final però descarta, en principi, recórrer al TAS

RugbyCat

Fotografia d’arxiu FER

Veçuts però convençuts

“Les conseqüències del partit entre Bèlgica i Espanya poden ser devastadores per al rugby espanyol”. Així ha començat la roda de premsa del president de la Federació Espanyola de Rugby (FER), Alfonso Feijoo, arran de la sentència del Comitè de Disputes independent de la World Rugby emesa ahir.

Expulsats de la repesca mundialista per les alineacions indegudes de Matheiu Belie i Bastien Fuster, i denegat també que es tornés a jugar el partit contra Bèlgica, la FER ha sortir a mossegar. El president, però sobretot José María Epalza (vicepresident econòmic i un dels homes de confiança de Feijoo) han disparat sense complexes cap al Comitè (no cap la World Rugby) i reiteren que la FER té raó en els casos Belie i Fuster, a més de carregar contra el fet que el Comitè no vulgui repetir el partit entre belgues i espanyols.

mathieu_belie_rugbycat
Matheiu Belie és un dels noms de moda en el rugby espanyol. Foto AP

Epalza ha defensat la postura de la Federació, que apel·larà al mateix comitè en un termini de 14 dies, però ha descartat, en principi, acudir a la justícia ordinària: “Vam acordar amb els clubs i la World Rugby que no acudiríem a la justícia ordinària” ha assegurat Epalza, que quan li han tornat a preguntar ha matisat: “En principi no apel·larem al TAS (Tribunal d’Arbitratge Esportiu) perquè si recorrem al TAS, la repesca es pot allargar i entraríem en conflicte amb la World Rugby, i al final nosaltres depenem de la World Rugby”.

Alfonso Feijoo en la mateixa línia, obria la roda de premsa deixant clar que la seva postura és la correcta: “Seguim convençuts que hem complert les normes. Les normes estan per complir-se no per interpretar-se” disparava el president, que ha continuat: “No podem presumir d’uns valors i després passar d’ells”.

belgica_espanya_arbitre_rugbcyat
Els Leones s’han quedat sense mundial. Foto AP

Feijoo també s’ha referit a una qüestió que sobrevola entre els aficionats i mitjans que segueixen el rugby, la seva dimissió (o no): “Aquí ningú dimitirà, el meu equip i jo no tirem la tovallola davant les adversitats. Seguirem lluitant fins que la sentència sigui definitiva, i quan se sàpiga el resultat, convocaré una assemblea extraordinària perquè aquesta decideixi si em ratifica o em fa fora”.

Tot i que hi ha poques esperances que el Comitè canvïi el seu veredicte, la sèrie continua.

2 thoughts on “Alfonso Feijoo: “Seguim convençuts que hem complert les normes”

 • 18 maig 2018 at 13:09
  Permalink

  Bon dia,

  Això és rugbi català o de Catalunya?

  Reply
 • 18 maig 2018 at 13:09
  Permalink

  Bon dia,

  Això és rugbi català o de Catalunya?

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *