Arti Kovalenko i Dani Barranco entren a la preconvocatòria dels Leones

La selecció espanyola es desplaça a Geòrgia després del triomf contra Rússia

Jordi Jorba i “Koi” Hogg també són a la llista de convocats

RugbyCat

Fotografia d’Edu Rois i Ferran de la Roza

Victòria de Mundial

Setmana dolça per a la selecció espanyola de rugby, que prepara el segon partit del Sis Nacions “B” amb la satisfacció d’haver guanyat el primer enfrontament del torneig. Els Leones van vèncer Rússia 16 a 14 diumenge en l’estrena del Campionat Europeu contra un conjunt mundialista, doncs els Óssos ocupen la plaça del Mundial del Japó que van deixar orfe Espanya i Romania després de ser desqualificades.

jogg_rusia_rugbycat
“Koi” Hogg va debutar de forma brillant. Foto JFS

Els Leones van donar la volta a un 7 a 14 en una segona part per emmarcar, en què la defensa, marca de la casa dels darrers anys, va frenar en sec els desafortunats intents dels russos. El conjunt de Santi Santos va aprofitar cada errada visitant i amb tres cops de càstig d’Andrea Rábago va assegurar el primer triomf del Sis Nacions “B”.

En aquest duel hi van jugar Jordi Jorba (tot el partit) i “Koi” Hogg (la segona meitat), ambdós oferint un bon rendiment, especialment el tercera línia del Barça, que el dia del seu debut va aportar placatge, treball incansable i recuperacions de pilota, tres aspectes claus de la victòria espanyola.

guillaume_leones_rugbycat
Lucas Guillaume en una acció amb el suport de Jordi Jorba. Foto Walter Degirolmo

Kovalenko i Barranco podrien debutar

La moral que proporciona la victòria davant Rússia ha de servir perquè aquest diumenge els Leones rendeixin al màxim de les seves capacitats en el partit més difícil del campionat. Els de Santos visiten Tbilisi per veure-se-les amb Geòrgia, mundialista i incontestable favorita del Sis Nacions “B” dels darrers anys (des de 2011 tan sols se li ha escapat un cop).

Al matx hi podrien debutar dos jugadors catalans, doncs el seleccionador ha cridat Dani Barranco del Sant Cugat (com a segona/tercera línia, canviant la seva posició habitual de centre) i l’arriere del Barça Arti Kovalenko, a més de Hogg i Jorba que repeteixen.

A Geòrgia no hi anirà Marcos Puig, que ha hagut de declinar la oferta degut a la incompatibilitat amb la seva feina. Aquest llistat de 30 jugadors es reduirà a la convocatòria habitual de 23, que s’anunciarà divendres per part de la Federació Espanyola.

Dp02ssSWkAAkhF9
Arti Kovalenko podria debutar a Geòrgia. Foto Marc Romero-FCB

L’entrenador ha tornat a confeccionar una llista amb moltes cares noves (i joves) en una altra demostració del que està sent aquest Sis Nacions per als Leones: un torneig de nivell per provar i donar minuts a jugadors poc habituals que puguin consolidar-se de cara al campionat dels anys 2021 i 2022 que servirà de classificació per al Mundial de França.

convocatoria_leones_georgia_rugbycat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *