Bàrbara Pla, Maria Losada i Eli Martínez jugaran els sevens de Dubai

Les tres jugadores catalanes entren a la primera llista de les Leonas VII

Les de Pedro de Matías inicien un nou camí en les Sèries Mundials

RugbyCat

Fotografia de HSBC Seven World Series

Trio de catalanes per a Dubai

La selecció espanyola inicia aquest dijous la temporada en les Sèries Mundials de Rugby a VII en el torneig de Dubai. Les Leonas, dirigides enguany per Pedro de Matías, lluitaran per assolir la permanència sense els patiments de la passada campanya, quan van haver d’esperar al darrer torneig del campionat per certificar la salvació.

pedro_de_matias_rugbycat
Pedro de Matías s’estrena a la banqueta de les Leonas. Foto FER

Per tal d’assolir l’objectiu de seguir a l’elit mundial, de Matías confia amb un grup continuista, en el qual hi ha vuit jugadores olímpiques i cap debut. La convocatòria, a més, compta amb tres jugadores catalanes: Bàrbara Pla, una de les veteranes de la selecció, Maria Losada, qui va consolidar-se la passada campanya amb el grup, i Eli Martínez, que ha deixat enrere una temporada fora dels terrenys de joc tornant en plenes condicions i després de ser convocada amb la selecció de “XV” també jugarà amb la de seven.

eli_2017_rugbycat
Eli Martínez ha tornat en plenes condicions després de l’operació. Foto Miguel Ledey

 

Durant cinc tornejos (els nois en juguen deu), les vermelles s’enfrontaran a les onze millors seleccions de rugby a VII del món. Nova Zelanda (les vigents campiones), Anglaterra, Austràlia, Canadà, Fiji, França, Irlanda, Rússia, els Estats Units i el Japó (el darrer en classificar-se) formen amb Espanya els anomenats “core teams”, i juntament amb un conjunt convidat en cada torneig (a Dubai és Uganda) sumen els dotze equips participants en cada ronda.

portia_woodman_rugbycat
Portia Woodman, escollida ahir millor jugadora del 2017, lidera les Black Ferns. Foto Xirhua Nnews Agency

En funció de la classificació en els tornejos de Dubai, Sidney (26 i 27 de gener), Kitakyushu (Japó 21 i 22 d’abril), Langford (Canadà 12 i 13 de maig) i París (8-10 de juny) se sumen uns punts (el primer 20, el segon 18, el tercer 16…) que van afegint-se a la classificació general per acabar decidint a final de temporada el campió i el combinat que perd la categoria (l’any passat va ser el Brasil).

Cada punt, cada partit, compta, i les Leonas volen començar amb força aquesta nova etapa de Pedro de Matías fent un bon paper a Dubai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *