Catalunya remunta a Castella i Lleó dins la boira lleidatana i jugarà la final contra Madrid

La selecció catalana va treure una victòria molt treballada per 20 a 10

Diana Gassó es va posar l’equip a l’esquena en els moments decisius

Carlos Andrés

Fotografia de Jaume Andreu

CATALUNYA 20 – 10 CASTELLA I LLEÓ

Es disputava a La Caparrella el passat dissabte el primer enfrontament entre el combinat femení de seleccions autonòmiques de la temporada, i per primer cop, l’equip seleccionat català jugava en terres lleidatanes. El dia era fred i molt boirós, fet que va condicionar el partit, tant en les condicions del camp, com també en el joc.

africa_felez_catalunya_rugbycat
Àfrica Félez va estrenar el marcador. Foto Jaume Andreu

Començà el matx amb els dos equips un pèl dubitatius, doncs no acabaven de trobar el joc i la continuïtat que desitjaven. Els placatges eren durs i efectius, i les defenses en primera instància s’imposaren a l’atac de cada una de les seleccions. La possessió, a més, variava a cada moment, i els equips amb prou feines van arribar a la 22 contrària amb opcions reals de perill. El marcador, però, va estrenar-se per part de les dues seleccions, que aprofitaren cops de càstig a favor per xutar a pals i sumar els 3 punts (Àfrica Félez per a les catalanes i l’olímpica María Casado per a les castellanes).

A les acaballes de la primera part, però, semblava que l’equip castellà prenia la iniciativa i es feia amo de l’oval. Ara sí es començaven a veure jugades ben trenades i les castellanolleoneses imposaren més continuïtat i aconseguiren, just a l’inici de la segona part, assajar de la mà d’Ana María Suárez i transformar el xut addicional, distanciant-se al marcador i preocupant a la graderia local.

Immediatament però, les catalanes van canviar la dinàmica del partit. Després d’haver patit per superar la línia defensiva rival i no haver arribat pràcticament a la 22 castellana, ara sí van tenir la iniciativa, i no la perdrien durant la resta del partit. Aprofitant tant el joc en desplegat com l’acumulació de rivals gràcies al joc en curt, per fi Catalunya avançava metres. Augmentaren també la pressió defensiva, i allunyaven la pilota de camp propi a base de xuts a l’esquena rival, que resultaren, fruit de la pressió esmentada, molt efectius.

gasso_marca_catalunya_rugbycat
Diana Gassó va ser decisiva per a Catalunya. Foto Jaume Andreu

Ara sí, les catalanes van desplegar el seu potencial. La posició era més profunda, i els atacs i curses tenien més intensitat i velocitat. Arribaven, també, bons recolzaments; Catalunya s’agradava, i el més important, sumava al marcador. Van arribar tres assajos catalans, fruit de la polivalència de les components de la quatribarrada, doncs mentre que dos van aconseguir-se obrint a les tres quarts i en carrera finalitzades per Mireia García, l’altre va produir-se després de diverses fases que va materialitzar la “8” internacional també per Espanya Diana Gassó, qui es va posar l’equip a l’esquena en els moments decisius.

Tot plegat va fer cridar d’esglai una graderia que, tot i el fred, va enfervorir-se i gaudir de la selecció i d’un molt bon partit de rugbi, acabat finalment amb 20 a 10 a favor de Catalunya. Les de la Ginesta pensen ja en la final d’aquest dissabte a València contra Madrid (que va vèncer a les valencianes 25 a 7) en un matx que es presenta molt més complicat que el disputat a Lleida.

Alineació Catalunya: 1. Judith Vélez 2. Magdalena Pérez 3. Adaia Anglès 4. Vio de Puig 5. Anna Puig 6. Sílvia Sicart 7. Linda López 8. Diana Gassó 9. Paula Xutgla 10. Àfrica Félez 11. Patricia Rodríguez 12. Laia Azorín 13. Cristina Batchelli 14. Mireia García 15. Axelle Ramon

També van jugar: 16. Alba Alarcón 18. Nayarit Díez 19. Elia Vila 20. Mireia Martínez 21. Roser Borras 22. Maria Sort 23. Julia Cerdà

Alineació Castella i Lleó: 1. Raquel García 2. Paula Garrote 3. Elisa Vázquez 4. Ana María Suárez 5. Lucía Mancebo 6. Laura Aguirre 7. Beatriz Massot 8. Leticia Suazo 9. Ana Herranz(c) 10. Inés Álvarez 11. Beatriz Rodríguez 12. María Casado 13. Alba Lucas 14. Josune Fernández 15. Amanda Villa

També van jugar: 16. Marta Vicente 17. Sandra Velasco 18. Isabel Sierra 19. Sandra Ocariz 20. Ana Gonzalo 21. Silvia González 22. Sara Gómez 23. Patricia Carreño

Galeria d’imatges 1 / Galeria d’imatges 2

Alineacions i anotadors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *