Definides les fases d’ascens a la Liga Iberdrola

Vuit equips lluitaran per l’ascens a la DHF en un format renovat

RugbyCat

Fotografia de Pobre Pagès

Nou format, per fi

La Federació Espanyola de Rugby (FER) ha decidit enguany canviar el format per assolir l’ascens a la Divisió d’Honor Femenina. Abandonant per fi el torneig d’un cap de setmana en el qual es reunien els vuit aspirants per concentrar en enfrontaments de 40 minuts totes les eliminatòries, la FER proposa unes fases més clàssiques, dividint la competició en cinc jornades.

ber_buc_fem_rugbycat
Enginyers i BUC s’enfrontaran a les semifinals de la Lliga Kopparberg. Foto Jaume Andreu

Així, els campions de les lligues de Madrid, València, Euskadi i un vuitè equip (segurament el guanyador de les Balears o l’Aragó) formaran el Grup A, mentre els d’Andalusia, Castella i Lleó, Catalunya i Galícia competiran en el B.  Aquests grups celebraran tres jornades (els caps de setmana del 15 i 16, 21 i 22, i 28 i 29 d’abril) tot buscant les dues primeres places que donen accés a les semifinals.

Les corresponents semifinals, entre el primer del Grup A i el segon del Grup B i viceversa, es disputaran el 5 i 6 de maig, mentre la final serà següent cap de setmana, el 12 o 13 del mateix mes.

geieg_gotics_rugbycat
El GEiEG vol tornar a la DHF. Foto Jaume Andreu

Respecte als conjunts que jugaran les fases d’ascens, tan sols es coneix el representant andalús, que per sisè any consecutiu seran les Cocodrilas de Sevilla. Pel que fa a l’equip català que intentarà assolir l’ascens de categoria, GEiEG, Poble Nou, BUC i Castelldefels jugaran la semifinal de la Lliga Kopparberg el dissabte 17 de març i la final el 24 a Martorell, d’on sortirà l’equip de Catalunya que lluitarà per arribar a la Liga Iberdrola.

One thought on “Definides les fases d’ascens a la Liga Iberdrola

 • 1 març 2018 at 15:10
  Permalink

  Sincerament la distribució territorial dels grups s’hi han lluït una mica mes hi ens fan anar a jugar a Madeira.
  Si alguna cosa s’ha fet be els darrers anys es la distribució territorial a DHB masculina, tan costava respectar-ho a femení.
  A més al ser grups de 4 hi ha qui juga 2 partits a fora i 1 a casa, o viceversa amb el que suposa de desavantatge esportivament com econòmicament.
  I finalment si hi ha havia 9 equips, el més lògic i just era haver fet 3 grups de 3, on tothom juga un partit a casa i un altre fora.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *