Demà es constituirà l’associació de clubs de rugby de la DH

Els clubs de la Divisió d’Honor s’uneixen per gestionar una lliga que funcioni a part de la FER

Demà es firmarà l’acord i començarà la feina per impulsar la competició d’aquí a dues temporades

RugbyCat

Fotografia d’Aram Prats 

Nova cara per a la DH

Els clubs de la Liga Heineken volen fer el seu camí. La majoria de conjunts de la Divisió d’Honor es reuneixen demà a Valladolid per constituir de forma oficial una associació de clubs de rugby (tindrà un altre nom que se sabrà demà) que pretén principalment gestionar la DH lluny de la tutela de la Federació Espanyola de Rugby.

santboiana_vrac_quesos_rugbycat
El VRAC és un dels principals impulsors de la iniciativa. Foto Jordi Elias

La intenció és fer-se amb la direcció de la lliga per així poder-ne gestionar les tasques administratives, esportives i econòmiques. Especialment important és el darrer punt, doncs la intenció i la creença dels clubs és buscar i trobar més patrocinadors per a la lliga per així poder repartir-se els beneficis i que aquests suposin un impacte directe en la competició (més fitxatges, per exemple). El fet de ser els propietaris de la lliga també els donarà el poder de negociar amb la televisió (l’acord amb Teledeporte, que dona els partits en diferit a hores intempestives, no serveix).

Aquest primer acord el signaran tots els clubs de la Divisió d’Honor exceptuant el Barça, que ha d’esperar que la seva junta directiva (del club sencer, no de la secció de rugby) aprovi aquesta iniciativa abans d’adherir-s’hi.

fcbarcelona_2017_rugbycat
El BNarça és, en principi, l’únic equip que no signarà l’acord. Foto Aram Prats

Sobre la logística i els noms que formaran aquesta associació poc se sap, tot i que ha transcendit (com avançava Revista22) que la seu serà a Madrid i que els càrrecs es distribuiran entre persones de diferents clubs tot buscant la representació de les parts implicades.

El projecte d’aquesta associació i de la nova Divisió d’Honor (que vol arrencar d’aquí a dues temporades) passa per la negociació amb la Federació Espanyola de Rugby, primer, i amb el Consejo Superior de Deportes després, ja que l’aprovació de les dues entitats és indispensable perquè el projecte tiri endavant. Demà, aprofitant la final de la DH al Zorrilla, es faran públiques més informacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *