Diana Gassó, segona màxima placadora del Mundial d’Irlanda

La tercera línia del Gòtics ha quedat per darrera de la seva companya María Ribera

RugbyCat

Fotografia de FER

La “Mamut” incansable

El final del Mundial d’Irlanda va ser en certa manera decebedor per a les Leonas, doncs van perdre l’enfrontament per la novena posició contra Itàlia (a qui havien vençut a la fase de grups), però en l’apartat d’estadístiques individuals dues jugadores de la selecció espanyola van destacar d’entre totes les participants.

leonas_esp_rugbycat
Diana Gassó en el partit inaugural contra Anglaterra. Foto FER

I és que les dues màximes placadores de la competició han estat la segona línia del XV Sanse Scrum María Ribera i la flanker del Gòtics Diana Gassó. Amb 117 i 114 placatges cada una, les inesgotables jugadores de les Leonas encapçalen la taula de placadores per sobre de tres jugadores japoneses.

A diferència de Ribera (que va sortir de suplent davant Hong Kong), Gassó  ha estat titular (amb el “6” a l’esquena) en tots els enfrontaments d’Espanya, sent una de les jugadores que més rendiment i regularitat ha aportat al XV de Jose Antonio Barrio.

diana_gasso_rugbycat
Dues Leonas encapçalen la taula

A més dels 114 placatges efectuats (amb un percentatge d’encert del 92% segons les estadístiques de la World Rugby), aquesta barcelonina de 33 anys ha estat un corcó per als atacs rivals gràcies a la feina feta en els rucks (cinc pilotes recuperades, tretzena del Mundial) i ha acabat en sisena posició en touches robades, a més de ser la jugadora que va inaugurar el marcador de les Leonas en aquest Mundial anotant el try de l’honor contra Anglaterra.

En resum, la Mamut ha rendit al nivell que s’espera de les millors terceres línies; placant, robant i treballant incansablement per a l’equip.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *