Diego Pacheco: “Quan un jugador es posi la samarreta del Cornellà ha de sentir l’orgull i la responsabilitat de representar a un dels clubs més emblemàtics del rugby català”

RugbyCat

Fotografia de Diego Pacheco

Ara fa aproximadament tres mesos, el RC Cornellà va decidir donar les regnes del club a un conegut de les banquetes catalanes com és Diego Pacheco. El tècnic argentí agafava el volant de l’entitat amb la difícil però engrescadora meta de fer “reflotar” un històric de l’ovalada com el Cornellà. Ganes i energia n’hi sobren…

Per què t’ha contractat el RC Cornellà?

L’objectiu va estar clar des del primer moment, era necessari un cop de timó urgent, tornar a les fonts i començar de nou, no hi havia un altre camí possible. Per a això necessitaven un boig com jo, algú que vingués a treballar i a treballar, sense descans…

Quins són els objectius de l’equip sènior per aquesta temporada?

Mai em van posar objectius esportius a curt termini, òbviament que no perdre la categoria és molt important, encara que en aquest sentit jo sóc molt exigent, i crec que per créixer és millor fer-ho amb els millors per més dur que sigui. Classificar-nos per jugar la Divisió d’Honor Catalana seria important per estar tranquils i pel bé del club i dels més joves. Un altre objectiu important seria poder presentar un segon equip en la segona volta, serà difícil però no impossible…

I del club en general?

Tornar a tenir totes les categories, des de l’escola fins als sènior femení i masculí. Tornar a ser un referent del rugby català i espanyol. 

Una meta ambiciosa…

Amb humilitat i treball tot es pot aconseguir, no hi ha millor exemple que el de tants clubs del país que lluiten sense tenir camp propi. Amb les instal·lacions que té el Cornellà (estadi propi, bar, gimnàs i un local social de primer nivell) seria trist ni tan sols lluitar per tornar a estar entre els millors…

pacheco_cornella_rugbycat
El Cornellà ja ha començat la feina amb els més petits. Fotografia de RC Cornellà

A part de ser entrenador del primer equip sènior, quins altres càrrecs exerciràs?

He assumit tota la Direcció Esportiva, des de l’escola fins al sènior, he conformat una estructura d’entrenadors homogènia barrejant joventut amb històrics del club, anem ben encaminats, la gent està il·lusionada. 

Pots revelar alguns noms?

Amb el sènior vaig tenir el major desafiament i potser una de les majors satisfaccions, reconvertir en entrenador a un jugador important com l’Alberto Fernández i recuperant a un professional com Gastón Illescas, preparador físic d’excepció i un home de rugby amb totes les lletres , un autèntic luxe.

Falten jugadors sènior per al Cornellà? A què es deu aquesta falta d’efectius?

Durant molt temps no s’ha fomentat l’esperit de club, “l’esperit de cos”, com en diem al meu club d’Argentina. Era un lloc de pas per als estrangers, fins i tot per als de casa, un greu error va ser perdre als referents. Avui necessitem que els jugadors que van jugar al màxim nivell estatal com Isaac Moreno, tornin a ser els referents i guiïn als més joves, així estarem recolzant totes les generacions …

No fa tants anys, el Cornellà era un club punter a Catalunya, què ha passat perquè el club es trobi en una situació delicada?

Durant molt temps es va apostar per un règim professional que si bé en el seu moment el va dur a estar entre els millors, avui és una de les causes principals per la qual molts clubs o han desaparegut, o han quedat lluny de ser referents. 

En quin model cal fixar-se, doncs?

cornella_argentins_rugbycat
Federico Lepore i Tomás Carruthers ajudaran el Cornellà aquesta temporada. Fotografia de RC Cornellà

Fa dos dies vau anunciar que dos jugadors argentins procedents del club Mariano Moreno estaran amb vosaltres aquesta campanya. Quines funcions duran a terme?

Col·laboraran amb l’escola i treballaran al meu costat en la promoció del rugby a les escoles de la zona. I naturalment jugaran a l’equip sènior. Crec que hem tingut moltíssima sort en el cas del Tomás i del Frederic, dos autèntics cracks com a jugadors, però sobretot, dos referents com a persones i educadors en el seu club, això útim és el més important perquè ens ajudin en el creixement del Cornellà.

Portar a jugadors estrangers per pujar el nivell del club és un “pegat” que utilitzeu ara o creus que pot ser un recurs útil per al Cornellà en el futur?

És important que el jugador estranger i sobretot argentí, aporti aquest plus d’unió i esperit de sacrifici que es transmet des de ben petits en tots els clubs dels països que històricament s’han mantingut en l’elit del rugby mundial. En el meu cas personal, sóc molt exigent en aquest punt si decideixo recomanar a un jugador, de tants que em contacten per venir a jugar al rugby europeu.

Ja per acabar, quins són els “mínims” que et marques per aquesta temporada?

Com a club, arribar a competir en totes les categories formatives en la segona part de l’any. Com a sènior, mantenir la categoria i presentar un segon equip a partir de gener. Encara que el meu principal objectiu és que quan un jugador es posi la samarreta del Cornellà senti l’orgull i la responsabilitat de representar a un dels clubs més emblemàtics del rugby català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *