El 10 de maig, nova data límit de la World Rugby per anunciar la decisió?

El dijous 10 de maig serà el dia que la World Rugby anunciarà qui (no) va al Mundial

La World Rugby ha enraderit els partits de repesca contra Portugal i Samoa

Francesc Gómez

Fotografia de JFS

Allargant l’agonia

Com el “Vuelva usted mañana” de Larra, la World Rugby segueix posposant l’anunci que tots esperen. La darrera data límit va expirar el passat dilluns 30 d’abril, i com que el màxim organisme internacional segueix sense emetre cap comunicat o nota de premsa, les informacions arriben per altres bandes.

El darrer degoteig informatiu el va oferir la Federació Russa mitjançant el seu canal de Youtube, on el seu vicepresident Kirill Yashenkov va anunciar que esperen que la World Rugby es pronuncïi el proper dijous 10 de maig. Yashenkov assegura en aquest vídeo que Rússia està lliure de sospites sobre alineacions indegudes ja que el seu jugador Anton Rudoi (del Kazakhstan) ha estat confirmat com a elegible.

belgica_espanya_arbitre_rugbcyat
El Bèlgia Espanya i les seves conseqüències segueixen aixecant polseguera. Foto Getty

Sobre la taula segueixen els casos de Romania, Bèlgica i Espanya, que segueix reclamant justícia pel que considera un escàndol el ja famós partit a Brussel·les.

Samoa, nou damnificat

El darrer país en ser esquitxat per tot aquest “affaire” ha estat Samoa. El fet que s’enradereixin els partits de repesca del mes de juny al juliol (Samoa jugarà contra el perdedor del matx davant Portugal per una plaça directa al Japó) perjudica la federació samoana, que perdria suposadament els seus jugadors professionals degut a que estarien en plena pretemporada amb els clubs.

Varis noms destacats de l’oval samoà (a més de la pròpia federació) han manifestat la seva indignació sobre aquesta qüestió, posant en evidència el que ja tothom reclama: que la World Rugby prengui una decisió d’una vegada.

nadolo_twitter_rugbycat

kieron_twitter_rugbycat
Els internacionals Nemani Nadolo i Kieron Fonotia s’han queixat públicament via twitter

Fa gairebé un mes que es va crear el Comitè de Conflictes independent que havia de dirimir qui infringia i qui no les normes d’elegibilitat, però la prudència o reticència a l’hora de prendre una decisió està afectant no només els països implicats, sinó ara també a tercers. Pel bé de la imatge del rugby i per la salut mental i cardíaca de molts, que prenguin ja una decisió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *