El 2018, un any de novetats per al rugby català

La Federació Catalana fa balanç de l’any 2018 i en subratllta les novetats

L’acord amb la Xarxa, el naixement de les Bès7ies o els acords amb nous patrocinadors, entre el més destacat

FCR 

Fotografia de Jaume Andreu

Balanç de l’any

Ja entrats a l’any 2019, el 2018 s’acomiada del rugby català amb nostàlgia de la temporada 2017/18, un curs important ple d’efemèrides per a l’ovalada catalana. Amb la vista posada en el futur, volem repassar quines han estat les novetats del 2018, un any per recordar.

UZ5A4667
La Nit del Rugby Català va obrir la temporada 2018/19. Foto Jaume Andreu

L’acord amb La Xarxa

El primer motiu per somriure quan pensem en el 2018 ens remet a la pantalla petita. L’any acabat serà recordat com aquell en què el rugby català va entrar a les cases de tots els catalans gràcies a l’acord arribat amb La Xarxa que va servir perquè els playoffs de la Divisió d’Honor Catalana Vueling i la Lliga Kopparberg es veiessin en directe per tot Catalunya. Un acord que es repetirà aquest any, ja que La Xarxa i la FCR seguiran vinculades per als playoffs de les dues principals competicions.

Un total de vuit enfrontaments de gran emoció i qualitat van poder gaudir-se des del sofà gràcies a les càmeres de la Xarxa, que a més van estrenar la temporada 2018/19 amb el partidàs de Supercopa Catalana entre la Santboiana i el Barça.

41388466_1844226222331856_8094328514599190528_o
La Xarxa ha portat el rugby a les televisions catalanes. Foto Jaume Andreu

El naixement de les Bès7ies

D’entre les novetats del 2018 destaca també el naixement d’una nova selecció. La Federació Catalana de Rugby va decidir apostar per una selecció de rugby a VII potent i per renovar-li la cara, dotant al fins llavors “VII de la Ginesta” d’una nova identitat: les Bès7ies.

La selecció catalana de sevens va canviar la cara i les Bès7ies van entrar amb força al panorama rugbístic, amb un projecte liderat per Joan Losada, Pol Pla i Jean-Luc Trogno en els nois i per Roser Borràs i Eli Martínez en les noies. Les Bès7ies continuaran el seu camí aquesta temporada, però sempre es recordarà que el seu naixement va ser el 2018.

velez_bes7ies_rugbycat
Les Bès7ies van ser una de les principals novetats de l’any 2018. Foto Diego Dolan

Aposta pel futur

Els esforços de la FCR s’han concentrat sobretot en el futur del rugby, apostant a principis d’aquesta present temporada pel Pla d’Alt Rendiment del Rugby Català. Liderat per Lewis Williams (en els nois) i per María Ribera (noies), la FCR concentra cada dilluns a Sant Cugat i Hospitalet els millors talents del rugby català per millorar la base del nostre esport a partir de la tecnificació.

A més d’aquest Pla d’Alt Rendiment, la FCR va engegar a mitjans del 2018 el Pla Estratègic del Rugby Català, un document que pretén analitzar les necessitats, mancances i objectius del rugby català a curt, mig i llarg termini per tal d’adreçar-les correctament.

El colofó de l’any 2018 en matèria de mirar cap al futur va ser la Trobada d’Escoles de Rugby que va celebrar-se a Vic el mes de maig. Més de 1.00 nens i nenes d’entre 5 i 12 anys van donar-se cita a la casa dels Crancs per celebrar una temporada més l’esdeveniment més important del curs de rugby de formació.

Pla Estratègic del Rugby Català (1)
El Pla Estratègic del Rugby Català va arrencar el 2018. Foto Jaume Andreu

Les grans marques aposten pel rugby català

Quan d’aquí un temps pensem en el 2018 destacarem també que va ser l’any en què grans marques van apostar pel món del rugby. La FCR va arribar a acords de patrocini amb dues empreses de renom com Vueling i Land Motors, que van vincular-se a l’ovalada catalana a partir del curs 2017/18.

L’aerolínia va donar nom a la Divisió d’Honor Catalana, principal competició catalana que va passar a anomenar-se Divisió d’Honor Catalana Vueling, mentre que el concessionari oficial de Jaguar i Land Rover, Land Motors, va convertir-se en el principal patrocinador dels àrbitres de Catalunya.

vueling_crop_rugbycat
La DHC ha agafat una nova dimensió amb el patrocini de Vueling. Foto Jaume Andreu

La Nit del Rugby Català, la primera de moltes

Una altra de les novetats del 2018 va ser la Nit del Rugby Català, que el mes d’octubre va servir per donar el tret de sortida a la temporada 2018/19 i per premiar els protagonistes del curs anterior. Entre jugadors, directius, àrbitres i aficionats, més de 200 persones van gaudir de la primera edició d’una Nit del Rugby Català que vol establir-se com una data fixa en el calendari del nostre rugby.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *