El Barça jugarà els dos primers partits de local a la Foixarda

El conjunt blaugrana intentarà jugar els a casa lluny de la Teixonera

La recerca dels culers posa de manifest una vegada més la manca d’instal·lacions a la ciutat de Barcelona

Francesc Gómez

Fotografia d’Edu Rois

En busca d’un camp digne

El Barça jugarà els dos primers partits com a local de la Liga Heineken a la Foixarda. El camp de Montjuïc servirà de casa als culers, farts d’una Teixonera obsoleta pel que fa a vestidors i graderies i amb una gespa cada vegada més minvada en uyn terreny de joc que no compleix les mesures mínimes de la DH.

teixonera_vandalisme_rugbycat
La Teixonera ha patit aquest estiu actes vandàlics

Aquest problema que arrossega el club barcelonista des de fa anys (i de retruc el Químic, amb el qual comparteix camp), està creixent cada vegada més, amb una Federació Espanyola de Rugby que endureix i exigeix criteris de qualitat en els camps de la Divisió d’Honor.

Jugar els partits davant Hernani (16 de setembre) i Santboiana (30 de setembre) a la Foixarda no suposa la fi del problema, sinó més aviat posar una tirita a una ferida cada vegada més infectada. El Barça segueix treballant per jugar els enfrontaments del curs 2018/19 de local en un estadi barceloní que no sigui la Teixonera a excepció dels de l’Alcobendas (jornada 5) i el Cisneros (jornada 10), que celebrarà al camp de la Vall d’Hebron.

fcbarcelona_salvador_semis_rugbycat
La Foixarda ja va acollir el Barça Salvador de Copa. Foto Edu Rois

Una problemàtica que ve de lluny

La recerca dels culers per trobar un camp digne posa de manifest una vegada més la manca d’instal·lacions (tant per quantitat com de qualitat) a la ciutat de Barcelona, que tan sols ofereix quatre camps de rugby per a set clubs federats (més els universitaris).

Quatre camps, un dels quals, el Sitari, ja va estar a punt de convertir-se en un camp de futbol annex de la Damm fa tres estius i que pateix també la degradació dels vestidors i les “grades”. Les úniques alternatives decents són la Mar Bella i la Foixarda, recentment reformats amb gespa artificial (amb lluita i suspens inclosos al Poble Nou) i que sí que permeten la bona pràctica del rugby. Camps, però, ocupats, i en el cas de la Foixarda per dues entitats (Gòtics i BUC).

reunio_ajuntament_rugbycat
El 14 de març clubs, Federació i Ajuntament van reunir-se. Foto Rugby Barcelona

La queixa (i unitat en aquesta qüestió) dels clubs barcelonins i la Federació Catalana de Rugby (que van reunir-se el passat 14 de març amb l’Ajuntament) no sembla tenir efecte en els governs de la ciutat (ni en el present ni en els anteriors), que segueixent menystenint un rugby català que veu aturada la seva voluntat de créixer a Barcelona per la falta de camps en què entrenar i jugar.

La solució del problema no passa, sembla evident, perquè el Barça hagi de fer malabars per jugar els seus enfrontaments de local, sinó que passa perquè l’administració posi fil a l’agulla i doti de més instal·lacions a un esport que demana a crits poder desenvolupar la seva pràctica amb normalitat a la capital de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *