El camí als Jocs Olímpics de Tòquio 2020

Les seleccions espanyoles de rugby a VII ja saben què han de fer per repetir participació als JJOO

Ser a Tòquio passa per guanyar l’Europeu o el torneig de repesca

FER

Fotografia de FER

Objectiu: Jocs Olímpics

El Comitè Olímpic Internacional i la World Rugby acaben de fer públic el procés classificatori per al torneig de Rugby Seven dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, on hi participaran 12 equips masculins i 12 femenins. A menys de dos anys perquè comenci una nova edició de la cita esportiva més important del món, en la qual el Seven hi serà per segona vegada consecutiva, les seleccions espanyoles començaran a buscar el seu bitllet d’aquí a poques setmanes, quan comenci la temporada de les Sèries Mundials.

losada_jjoo_rugbycat
Joan Losada ajudarà els Leones en el camí a Tòquio. Foto EFE

Així doncs, de les dotze places disponibles per accedir a la competició, una està assignada directament al Japó, donada la seva condició d’amfitrions, quatre aniran a parar als quatre millors classificats de les World Series 2018/19 i sis quedaran definides pels tornejos regionals de cada continent en l’any 2019 (Àfrica, Àsia, Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Oceania).

L’última plaça per a Tòquio 2020 es decidirà al torneig de repesca, el World Rugby Olympic Repechage, en què participaran també dotze equips: els dos millors classificats de cada competició regional per darrere dels que ja estiguin classificats pels criteris anteriors. Aquest torneig (que van guanyar Leones i Leonas per anar a Rio de Janeiro 2016) es disputarà en algun moment entre la conclusió de les competicions regionals de tots els continents i el juny de 2020. Tan sols el campió del torneig anirà als Jocs, on defensaran l’or dels fijians i les australianes.

eli_diego_rugbycat
Eli Martínez va ser una de les jugadores catalanes a Rio. Foto Diego Dolan

Les seleccions femenina i masculina van quedar en setena i onzena posició respectivament en les últimes Sèries Mundials. Per això, encara que el camí a Tòquio sigui innegablement molt dur, també és cert que tant les noies de Pedro de Matías (amb Maria Losada, Bàrbara Pla i Eli Martínez), cinquenes del món en el passat Mundial, com els nois de Pablo Feijoo (amb Pol Pla i enguany també Joan Losada), que vénen de fer un gran any en el seu retorn a les Sèries Mundials, estan en un molt bon moment per afrontar aquest repte i estaran sens dubte entre els candidats a ser un d’aquests dotze privilegiats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *