El Campionat Autonòmic S16 i S18, a l’estil 6 Nacions

Els cadets i els infantils de Catalunya competiran durant 5 jornades per proclamar-se campions

El canvi de format permetrà jugar mes partits i donar més mesos de treball a la selecció

FCR

Fotografia de Jaume Andreu

A l’estil “6 Nacions”

El Campionat Autonòmic de seleccions estrenarà nou format en les categories S16 i S18. Les federacions que hi participen han decidit canviar un torneig que fins ara constava tan sols de tres jornades (dues de fase de grups i la final o lluita pel tercer i quart lloc).

catalunya_madrid_s18_rugbycat
La selecció catalana S18 va perdre la final davant Madrid. Foto Jaume Andreu

Enguany, enlloc de dividir els sis equips participants en dos grups, les seleccions competiran totes contra totes en format de lliga a una volta. D’aquesta manera, Catalunya, Madrid, València, Navarra, Andalusia i les Balears competiran en un torneig a “l’estil 6 Nacions”, amb cinc jornades i en el que el vencedor serà qui acumuli més punts al final (sense playoffs).

El nou Campionat Autonòmic celebrarà un partit al mes començant el proper 17 de novembre, quan Catalunya visiti les Balears. L’1 de desembre rebrà a casa el conjunt de Navarra, el 26 de gener també de local s’enfrontarà a València i els darrers dos enfrontaments seran a domicili, el 16 de febrer a Andalusia i el 2 de març a Madrid.

Cal tenir en compte que els calendaris i rivals són els mateixos per a la selecció S16 i la S18 per tal de facilitar la logística de les federacions. (Consulta el calendari complet aquí).

catalunya_andalusia_s16_fcr
La S16 va quedar sotscampiona l’any passat. Foto Jaume Andreu

Si al final de la competició hi ha dos equips empatats a punts a la primera plaça, guanyarà l’equip que menys targetes vermelles hagi vist. Si també estan igualats en aquest aspecte, serà declarat guanyador el que menys grogues hagi vist. Si també empaten llavaors, el campió es determinarà per sorteig.

Sistema d’ascens i descens

El Campionat Autonòmic S16 i S18 no estarà exempt de la lluita per l’ascens i el descens. La selecció catalana es troba a la primera diisió del torneig, però al Campionat “B” hi ha set combinats més que aspiren a pujar de categoria (Castella i Lleó, Extremadura, Cantàbria, Galícia, Astúries, Aragó i Múrcia).

Per decidir quina selecció assoleix l’ascens i quina el descens, el sistema de puntuació serà el següent. Tant al S16 com al S18, el campió del torneig rebrà 6 punts, el segon 5, el tercer 4, el quart 3, el cinquè 2 i el perdedor 1.

catalunya_madrid_s16_rugbycat
El Madrid vs Catalunya tancarà el Campionat Autonòmic. Foto Jaume Andreu

Se sumaran els punts de cada selecció i es farà una classificació conjunta de les categories S16 i S18, i la federació que ostenti la darrera plaça en el campionat de primera perdrà la categoria, mentre que el primer del Campionat “B” aconseguirà l’ascens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *