El Castelldefels tindrà un nou camp de rugby

EL CRUC canviarà Can Vinader per un nou estadi que estarà situat davant del Canal Olímpic

Les obres ja han començat i estan planificades que acabin a mitjans del mes de març

RugbyCat

Fotografia de Jaume Andreu

Un nou camp per a un club en creixement

Les alegries del Castelldefels d’aquesta temporada no es quedaran tan sols en el títol de la Divisió d’Honor Catalana, doncs el club arlequinat podrà gaudir, a partir del març del 2018, d’un nou estadi. El CRUC canviarà Can Vinader pel camp que estarà situat entre el Col·legi Britànic i el Canal Olímpic, una localització molt ben connectada a la ciutat i de fàcil accés des de fora.

cruc_camp_ubica_rugbycat
El cercle vermell indica on estarà ubicat el nou estadi. Foto Google maps

La història de la construcció del camp és la següent: l’Ajuntament va cedir l’explotació dels terrenys on estarà situat l’estadi al Col·legi Britànic, que pagarà bona part de la inversió (el consistori abonarà la resta). Aquestes instal·lacions les farà servir exclusivament el col·legi de dilluns a divendres de 9h a 17h de la tarda, i a partir de llavors passaran a estar gesionades pel CRUC, que podrà fer i desfer com vulgui (incloent el cap de setmana, que serà tot per al club de rugby).

Aquesta disponibilitat i flexibilitat d’hores i dies suposarà una millora substancial per als arlequinats, que fins ara estaven “de convidats” del futbol a Can Vinader, amb una taula d’horaris limitada i sovint havent de compartir l’espai per entrenar.

castelldefels_b_rugbycat
El CRUC podrà seguir creixent en el nou camp de rugby. Foto CRUC

Una casa per al CRUC

Un altre dels canvis significatius és que el camp serà de rugby, és a dir, les línies blanques principals seran les d’un terreny de joc de rugby, i en el cas que n’hi hagin d’altres, seran secundàries. També la gespa artificial que es farà servir serà l’adecuada per a la pràctica de l’esport del meló i les dimensions seran de 90 metres de llarg i 60 d’ample, amb 10m de zona de marca i 5m perimetrals. A més, els pals de rugby (les “H” característiques) seran fixos.

castelldefels_corona_dhc_rugbycat
El Castelldefels té encara més motius per celebrar. Foto Jaume Andreu

Pel que fa als terminis de construcció, ja s’han iniciat els treballs de neteja del solar on estarà situat, i la planificació assegura que a mitjans de març del 2018 estarà llest el complex que inclourà, a més del terreny de joc; vuit vestidors, la graderia (de 60×20 amb teulada), un gimnàs, un bar, una sala de reunions, unes oficines i un aparcament.

També es construirà (en una segona fase) una seu social per als arlequinats, que disposaran per fi d’unes instal·lacions que podran gestionar com més els convingui, enlloc d’haver-se d’adaptar a les necessitats del futbol. Aquest canvi pot impulsar encara més un club que ha fet molt bona feina els darrers anys (especialment amb les categories inferiors) i que podrà gaudir, per fi, d’una casa pròpia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *