El gironí Jaume Genabat s’incorpora a les categories inferiors de l’USAP de Perpinyà: “Aquí es valora molt el sacrifici i l’esfoç”

RugbyCat

Fotografia de Jaume Genabat

No passa sovint que l’USAP de Perpinyà es fixi en tu, però quan passa, s’ha d’aprofitar. Aquest ha estat el cas d’en Jaume Genabat, gironí de 17 anys que militava al GEiEG i que des del passat 4 d’agost entrena ja amb el S-18 dels de l’Aimé Giral.

“La primera oportunitat va ser a principis de la temporada passada, quan Jacky Olmo, un francès que a vegades ens fa entrenaments específics de melé al GEIEG , em va venir a veure a un partit i li va comentar al meu entrenador Tito Garcia que em veia amb possibilitats d’entrar a l’USAP. Tot allò va quedar en un simple comentari, fins a finals de temporada, quan l’oportunitat es va fer real” confessa Jaume Genabat ja des de Perpinyà.

jaume_genabat1_rugbycat
El Jaume, en un partit contra l’ARPN. Fotografia de Jaume Genabat

El contacte amb l’equip ja estava fet, l’interès era real, però preparar-se per a les proves d’accés no va ser bufar i fer ampolles per al jove pilar: “Vaig estar els dos mesos anteriors a la prova fent entrenaments de tècnica, físics i específics per a primera línia. Dos dies a la setmana feia sessions de musculació i cardio dirigits per en Tito Garcia, i cada dimecres anava a França ja que en Jacky Olmo preparava un entrenament específic per a la meva posició, i a sobre em portava pilars francesos d’entre 19 i 40 anys per practicar la melée. El dijous tenia descans i els divendres i els caps de setmana jugava amb el Sant Cugat”.

El canvi de vida no serà fàcil, però en Jaume tindrà a Perpinyà un company barceloní, en Jordi Jorba, que va emprendre el mateix camí que el gironí ja fa un any: “Amb el Jordi vam coincidir a la selecció catalana Sub-18 i és gust i un plaer tenir-lo com a company, ja que m’està ajudant a integrar-me dins l’equip i em dóna bons consells, com ara que aquí es valora molt el sacrifici i l’esforç”.

jaume_genabat_sub18_rugbycat
Jaume Genabat, en una acció amb la selecció catalana Sub-18 contra València. Fotografia de Jaume Andreu

En Jaume ha fet ara un pas molt important per poder complir el seu somni de ser professional del rugby algun dia. Tot i així, el jove gironí té molt clar que “no se m’ha passat pel cap abandonar la meva formació acadèmica en cap moment. Per mi educació i rugby són dos conceptes que van en un mateix paquet, tal i com m’han ensenyat al GEIEG. Però per suposat que l’idea de dedicar-m’hi professionalment és present dins meu”.

Ha començat, doncs, una excitant aventura per a en Jaume en un indret on el rugby es viu de manera diferent. Tot i que el primer equip de l’USAP de Perpinyà va perdre la categoria la passada temporada, segueix sent un dels referents al nord del Principat, i l’ex del GEiEG vol arribar el més amunt possible: “Espero enriqui-me amb el rugby d’allà i viure al màxim aquesta experiència. I si hi han possibilitats d’ arribar al primer equip es farà el possible per aconseguir-ho. Però sobretot vull aprofitar al màxim totes les oportunitats que s’em presentin i no deixar-les escapar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *