El Manresa “B” derrota el Begues i aixeca la copa de la Tercera Catalana

Els del Bages van dominar una final passada per aigua

Elena Rodríguez

Fotografia d’Edu Rois

El Manresa no perdona sota la pluja

Vilanova i la Geltrú acollia dissabte la final de la Tercera Catalana que enfrontava el Begues RC i el Manresa RC “B”. Començava el partit entre la pluja i el fang, la pilota molla feia que els avants fossin els protagonistes, i després d’una meleé a favor del Begues, el primer centre cometia un avant que permetia a Jordi Simó plantar la pilota en zona local després d’un xut ras.

manresa_final_rugbycat
El Manresa “B” va tombar el líder a la Sínia Batadet. Foto Edu Rois

El fang provocat per la pluja feia que les meleés fossin difícils, els contactes entre ambdós equips eren durs, però finalitzaven al terra moll i embassat que feia aquàtica cada caiguda. Els cops de càstig també eren freqüents, i el Manresa RC n’aprofitava un per avançar-se 3 punts més al marcador mitjançant un xut a pals de Jeremy Darrouy.

El Begues s’apropava a camp contrari, però el joc a la línia resultava molt lent per la dificultat de córrer en un camp tan enfangat. Tot i això, un error de defensa permetia al Begues arribar a la zona de marca, però no aconseguien sumar punts, ja que la pilota relliscava de les mans del jugador. Abans d’arribar a la mitja part, els manresans aprofitaven novament un cop de càstig de Darrouy per encertar a pals i deixar el marcador 0 a 13 al descans.

begues_final_rugbycat
El Begues va quedar-se sense premi a una gran temporada. Foto Edu Rois

A la segona part, els del Congost entraven al camp amb menys força que a l’inici, i el Begues aprofitava els cops de càstig per avançar, i novament, s’apropaven a la línia d’assaig manresana. Però la defensa dels del Bages lluïa més treballada que en els darrers partits i paraven els cops dels del Baix Llobregat. Era llavors quan els manresans jugaven diverses fases davant de l’assaig i Huguees Auché travessava la defensa per escapar-se i plantar la pilota sota els pals, que amb la transformació de l’obertura es posava el 0 a 20 al marcador.

manresa_begues_final_rugbycat
El fang i la pluja van ser protagonistes. Foto Edu Rois

El darrer minut del partit donava el premi de la lluita fins al final al Begues, que després de diverses fases de davantera a camp contrari aconseguia posar l’assaig (de Marc Blanca) que deixaria el marcador 5 a 20. El xiulet final donava la clara victòria manresana a la final de la Tercera Catalana en un partit tan difícil contra un dur Begues que en cap moment va posar les coses fàcils.

Acta del partit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *