El nou camp de rugby de Terrassa, una realitat

La FCR i l’Ajuntament de Terrassa impulsen la construcció del camp de rugby al barri de les Fonts

Les noves instal·lacions estaran gestionades per la FCR, que les farà servir de centre de tecnificació

FCR

Fotografia de FCR

Les Fonts, nou camp de rugby de Catalunya

La Federació Catalana de Rugby i l’Ajuntament de Terrassa van signar ahir un conveni que pot ser clau per a l’esdevenir del rugby a la ciutat egarenca, convertint-se en el primer pas per a la construcció d’un nou camp de rugby al barri de Les Fonts.

Aquest espai no tan sols serà el camp de rugby dels Carboners de Terrassa, sinó que també servirà com a centre de tecnificació de la Federació Catalana de Rugby (FCR), que gestionarà i explotarà les instal·lacions.

El CEM (Centre Esportiu Municipal) Les Fonts serà compatible amb el futbol, aprofitant al màxim el rectangle de joc. Així doncs, els Carboners de Terrassa compartiran instal·lacions amb el club de futbol UE Les Fonts, traient el màxim suc possible a aquest espai públic.

terrassa_fcr_camp
Celso Pérez (Carboners), Alfredo Vega (alcalde) i Ignasi Planas (FCR) celebrant la fita. Foto FCR

El camp de rugby Les Fonts

El nou camp de rugby de Les Fonts gaudirà d’una ubicació idònia per a les conexions tant de transport públic (té una parada dels Ferrocarrils de la Generalitat davant) com per al privat, amb un ampli aparcament per a cotxes.

L’Ajuntament ha cedit els drets d’explotació a la FCR, que s’encarregarà de l’execució de les obres i de la gestió posterior.

Aquestes obres es dividiran en tres fases:

– La primera fase consistirà en la neteja del terreny, excavació i moviment de terres, murs de contenció i talussos, escomeses generals de parcel·la i tanques perimetrals parcel·la.

– La segona fase serà d’execució del terreny de joc, acondicionament dels epais exteriors, xarxes i tanques perimetrals del camp, xarxa regular i il·luminació general i escomeses de l’edifici.

– La tercera fase posarà punt i final a les obres: fonamentació de l’edifici, instal·lació de mòduls, acabats interior i equipament, mobiliari urbà del recinte i posada en marxa de la instal·lació.

carboners_terrassa_rugbycat
Els Carboners estrenaran un nou estadi. Foto Eli Calbet

La primera fase s’iniciarà aquest 2018 i un cop finalitzada arrencarà la segona, que està prevista que comenci a finals del 2018 o principis del 2019. Pel que fa a la tercera, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya va comprometre’s, fa cinc anys, a assumir-ne el cost.

Aquest projecte va néixer del pla de Centres de Tecnificació de la Generalitat de Catalunya, suspès degut a la crisi econòmica, i ara l’Ajuntament de Terrassa, Federació Catalana de Rugby, Federació Catalana de Futbol, Carboners de Terrassa, UE Les Fonts i els veïns de les Fonts confien que la Generalitat de Catalunya complirà amb aquest compromís d’assumir la seva part del finançament de la tercera fase de les obres.

D’aquesta manera, no tan sols Catalunya i els Carboners guanyaran un nou camp de rugby, sinó que a més la FCR podrà gestionar unes instal·lacions que serviran de centre neuràlgic per a la tecnificació esportiva del rugby català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *