El rugby català puja el teló

Pol Camprubí

Fotografia de Jaume Andreu

Aquest cap de setmana torna a començar la competició a les divisions superiors del rugby regional català. Arrenquen els grups A i B de la fase prèvia que determinaran els deu equips que disputaran la Divisió d’Honor Catalana aquesta temporada. Un bitllet que aquest any podria anar força més car que la temporada anterior, ja que hi ha dos equips provinents de la Divisió d’Honor “B” estatal que se’l disputaran amb la resta. A més del Sitges i el Químic, l’altra novetat és la unió del Banyoles i el Garrotxa, que deixen el Grup A amb un equip menys.

Grup A

El Grup A parteix d’entrada amb el Sitges com a gran favorit per encapçalar la classificació, i molt malament li haurien d’anar les coses per no ficar-se a la DHC. Els del Garraf portaven diverses temporades en una categoria superior, que segur que voldran recuperar després del descens (voluntari) de la temporada passada.

garrotxa_quimic_rugbycat
El Garrotxa formarà una potent unió amb el Banyoles. Foto de Garrotxa RC

La notícia d’aquest inici de temporada ha estat la fusió entre el Banyoles (actual campió de la Primera Catalana) i el Garrotxa, i sembla que la unió dels dos clubs pot resultar en un equip bastant potent i complet que sens dubte voldrà lluitar per entrar a la DHC aquest cop. L’INEF Lleida i el CEU (finalistes de la DHC les dues últimes edicions respectivament) són equips consolidats a les posicions altes del rugby català i si segueixen amb les dinàmiques d’anys anteriors, també seria uns sorpresa no veure’ls a la DHC.

El Manresa va ser una de les revelacions la temporada passada, col·lant-se a la màxima categoria del rugby català per primer cop i fent-hi un bon paper, caldrà veure si aquest any s’hi consolida. El Gòtics, el BER “B”, el Barça “C” i el Cornellà intentaran evitar que els ja esmentats equips aconsegueixin el seu objectiu per poder entrar també a la Divisió d’Honor Catalana.

Grup B

Al Grup B hi ha un cas pràcticament calcat al de l’A; el Químic torna al rugby regional català després del seu fugaç pas per una categoria estatal superior. Els de La Teixonera no van tenir un bon debut a la DHB, però segur que els haurà servit d’aprenentatge per seguir millorant. De ben segur tornaran a competir a la part alta de la DHC aquesta temporada.

fcbarcelona_campio_rugbycat
El Barça “B” vol repetir aquesta imatge. Fotografia de Jaume Andreu

L’altre gran favorit d’aquest grup és el Barça “B”, actual campió de la Divisió d’Honor Catalana i que ja porta diverses temporades sent un dels rivals més durs del rugby a la nostra terra. El GEiEG, el CRUC, el Sant Cugat “B” i el Tarragona també voldran mantenir la seva plaça a la màxima categoria catalana i parteixen amb cert favoritisme respecte els rivals restants ja que hi van participar la temporada passada, però hauran de lluitar per aconseguir-ho.

També hauran de lluitar el BUC “B” i els Senglars de Torroella per recuperar un lloc que la temporada anterior van perdre després d’haver participat en la primera edició de la DHC. Per últim, els Spartans de Granollers i el Martorell intentaran donar la campanada i ficar-se per primera vegada al màxim nivell català.

2 thoughts on “El rugby català puja el teló

 • 30 setembre 2016 at 19:45
  Permalink

  gotics y cornella merecen mas

  Reply
  • 1 octubre 2016 at 08:53
   Permalink

   I BER i Barça c, pq no?

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *