El “rugby cinta”, l’aposta de la FER per introduir el rugby a les escoles

La Federació Espanyola de Rugby vol fomentar el rugby a través de la modalitat del tag rugby

L’objectiu és afegir el rugby com a oferta esportiva a les escoles

RugbyCat

Fotografia de activekidzcamps

Get into rugby

La Federació Espanyola de Rugby (FER) ha anunciat un moviment que fa anys que es requereix: l’inici de l’introducció del rugby a les escoles. De la mà del patrocinador de la selecció espanyola Generali Seguros, la FER ha iniciat la campanya “Generali Get into Rugby”, que brinda a les escoles l’oportunitat d’afegir el “rugby cinta” com a nou esport, inclús formant part de l’assignatura d’Educació Física.

El rugby cinta o tag rugby és similar al clàssic rugby touch (l’únic contacte que es permet en aquesta modalitat és tocant amb les dues mans en defensa per a què s’aturi l’atacant) amb la diferència que enlloc de tocar per aturar el defensor cal arrencar-li la cinta que porta a la cintura per tal que l’atacant es pari.

Aquesta és una bona manera per introduir l’esport a les escoles, ja que elimina els impactes tant en atac com en defensa, evitant les recurrents preocupacions que el contacte del rugby suscita entre els ignorants d’aquest esport.

La iniciativa s’emmarca dins el paraigües de la campanya mundial de la World Rugby “Get into Rugby”, que fomenta l’aprenentatge del rugby entre els nens i nenes. Així, la FER entra dins l’engranatge del màxim organisme oval i agafa les regnes i la responsabilitat de fer promoció a les escoles amb l’esperança que el rugby entri dins l’oferta esportiva educativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *