El rugby es bolca per ajudar Marc Basalobre

El jugador del Sant Boi pateix una lesió al maluc que li impedeix jugar a rugby des del desembre de 2015

Ni Mútuacat (per voluntat) ni la Seguretat Social (per falta d’especialistes) poden operar el jugador

La penya Som-hi Boi ha iniciat una campanya de crowdfunding perquè pugui tornar a jugar

RugbyCat

Fotografia de Guillermo Gómez

Marc Basalobre no és el primer, ni segurament serà l’últim jugador, que s’ha trobat amb una negativa de la mútua de rugby de Catalunya per resoldre-li una lesió. El desembre de 2015 en un partit de la Divisió d’Honor “B” contra el Barcelona Enginyers Rugby, el jove centre de 19 anys de la Santboiana “B” va patir una lesió fruit d’un cop al labrum (inserció del cap del fèmur al maluc) que li impedeix fer qualsevol esforç, i per suposat, la pràctica de l’esport.

En visitar la mútua de l’assegurança mèdica esportiva (Mútuacat), i després de fer-li algunes proves, van determinar que la lesió que patia Basalobre era anterior al cop de l’enfrontament, i apuntaven a una malaltia congènita al cap del fèmur, que acaba en punta enlloc de la corba habitual. Com ja ha succeït en altres casos, Mútuacat establia que la lesió no s’ha produït exclusivament en un terreny de joc i es rentava les mans de l’operació.

marc_balsalobre_catalunya_rugbycat
Marc Basalobre ha estat convocat també amb les categories de Catalunya. Foto arxiu

Tampoc se’n va fer càrrec la Seguretat Social, que assegurava no disposar de cap especialista capaç de realitzar una artroscòpia de maluc. Sense gaires més opcions, Marc Balsalobre acudia a un especialista en la matèria que li pot arreglar el problema, previ pas per quiròfan i amb cinc o sis mesos de rehabilitació posteriors. La factura de l’operació: 8.000 euros.

El crowdfunding, una solució solidària

Davant aquest entrebanc, i un any i mig després de la lesió, la penya Som-hi Boi, formada per ex-jugadors, pares, entrenadors i demés membres de la Santboiana, decideix fer un pas endavant per ajudar Marc Basalobre. Constituint-se com a associació, creen una campanya de crowdfunding per recaptar 9.300 euros (els 8.000 més els gastos varis) i així ajudar a pagar l’operació de maluc del jove back santboià, sense recursos per poder afrontar aquesta despesa.

Aquest és el link per poder fer donacions: https: www.gofundme.com/marc-basalobre-rugby

La iniciativa ha recaptat ja més de 6.000 euros i sembla que arribarà sense problemes a l’objectiu proposat, doncs la data límit està fixada per al mes de juny, quan es realitzarà l’operació de Balsalobre (perquè la primera fase de la rehabilitació no interfereixi en els estudis). Una vegada més (i ja en són unes quantes), el rugby mostra la vessant més solidària, ajudant a un jugador de 19 anys perquè no vegi truncada la seva carrera esportiva des d’un inici.

On no poden (o volen) arribar alguns, hi arribarà el rugby.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *