El rugby femení segueix creixent a Catalunya amb el primer partit entre el BUC i el combinat del CEU/Hospitalet i el Santa Coloma

RugbyCat

Fotografia de Juan Carlos Gómez

El passat cap de setmana va quedar palès que la salut del rugby femení a Catalunya és excel·lent. Dos nous equips de noies van disputar per primera vegada un enfrontament a la Feixa Llarga, el camp de l’Hospitalet. Els conjunts protagonistes; el BUC, amb noies de 20 anys, i un altre equip format per les Sub-18 del CEU/L’Hospitalet i les recentment creades Dragones de Santa Coloma.

santacoloma_buc_femeni_rugbycat
Les noies d’un i altre equip van donar el millor de sí mateixes. Fotografia de Juan Carlos Gómez

Il·lusió i ganes per fer els primers passos pel rugby a XV de les jugadores, que van disputar quatre parts de 25 minuts. Les dues primeres van ser d’entrenament, més dirigides pels tècnics, i les dues darreres de partit normal i corrent, que van acabar amb el resultat de 15 a 10 favorable al combinat riberenc i santcolomenc.

Més enllà del resultat, l’esdveniment demostra un cop més la tendència positiva del rugby femení al principat, on cada vegada surten més equips i creix l’interès entre les dones per l’esport de l’ovalada.

“Mai oblidaré aquest partit, totes vam donar el millor de nosaltres mateixes per passar-nos-ho bé. No pensàvem en guanyar, això era irrellevant, el que importava era gaudir del rugby” declarava una de les capitanes del Santa Coloma, Sonia Vázquez. “Quan l’àrbitre va pitar el final del partit totes ens vam abraçar, contentes pel que acabava de passar, no tinc paraules per descriure aquest sentiment”.

buc_femeni_marca_rugbycat
Una de les marques del BUC. Fotografia de Juan Carlos Gómez

El partit, a més, evidencia que el rugby femení triomfa també entre les més joves, doncs tan el CEU/Hospitalet com el BUC estaven formats per jugadores menors de 20 anys (de fet el conjunt de les riberenques era el Sub-18), confirmant la tendència que des de fa uns mesos es respira, i és que arreu del territori surten jugadores de les categories inferiors, no tan sols séniors.

Nou pas en el camí de l’esport de l’ovalada femení a Catalunya que coincidia amb el derbi català a la màxima categoria del rugby estatal entre l’INEF Barcelona i el GEiEG. Dos partits molt diferents però que demostren el bon estat d’aquest esport a casa nostra tan a l’elit com a la base.

santacoloma_femeni_rugbycat  buc_femeni_rugbycat

Els dos equips, abans del partit (fotografies de Juan Carlos Gómez).

Pots veure totes les imatges del partit clickant aquí.

2 thoughts on “El rugby femení segueix creixent a Catalunya amb el primer partit entre el BUC i el combinat del CEU/Hospitalet i el Santa Coloma

  • 26 març 2014 at 15:39
    Permalink

    PER CERT, EL PRIMER ASSAIG DEL PARTIT EL VA FER UNA NOIA DE SUB-14 QUE PERTENY A LA DISCIPLINA DE L FC BARCELONA (SECCI’O RUGBY) L’ALTRE UNA NOIA DE SUB-16 DE L’HOSPITALET I L’ULTIM UNA NOIA DE SUB-18 DEL SANTA COLOMA.

    Reply
  • Pingback: El rugby femení segueix creixent a Catal...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *