El Sitges, el Químic i el Lleida renuncien a les fases d’ascens a la Divisió d’Honor “B”

Els tres equips catalans declinen la invitació de la FER de competir per pujar a la DHB

El Gòtics podria ser el representant català als playoffs d’ascens

RugbyCat

Fotografia de Jaume Andreu

Un altre any sense catalans a l’ascens?

Les fases d’ascens a la Divisió d’Honor “B” plantegen cada any la incògnita de quin o quins equips voldran participar-hi. En les passades temporades, diferents clubs han declinat l’opció de pujar a la segona categoria del rugby estatal ja sigui perquè no quadra en el projecte esportiu o per motius econòmics (jugar a la DHB és molt car), i enguany no ha sigut una excepció: Sitges, Químic i Lleida han dit que no.

sitges_quimic_finaldhc_rugbycat
Els dos finalistes de la DHC Vueling no volen jugar les fases. Foto Jaume Andreu

La Federació Espanyola de Rugby (FER) va enviar un mail als clubs de les diferents lligues regionals que tenien el dret de jugar les fases, i ahir van publicar la circular amb el format i els conjunts que han renunciat a jugar-hi. El format pensat per la FER és el clàssic de quarts, semifinals i final, amb partits d’anada i tornada en totes les eliminatòries. Distribuits en tres grups, als tres equips de Catalunya els tocaria competir amb Múrcia (XV Rugby Murcia), Aragó (UNIZAR), València (UER Montcada i AKRA Bàrbara) i Balears (RC Ponent, que també renuncia) en el Grup B.

L’opció Gòtics

Degut a la negativa dels tres equips catalans i del combinat mallorquí de jugar aquests playoffs, el Grup B passarà directament a les semifinals excepte si la FER decideix extendre la invitació al Gòtics, l’altra semifinalista de la Divisió d’Honor Catalana Vueling, els jugadors del qual han manifestat la voluntat de disputar l’ascens a la Divisió d’Honor “B”.

quimic_gotics_semis_rugbycat
El Gòtics podria jugar les fases d’ascens a la DHB. Foto Jaume Andreu

Tot i que la FER ha publicat ja la circular en què explica les fases, des de Ferraz encara podrien intentar ampliar el nombre d’equips com ja han fet en ateriors cursos, oferint a segons, tercers o quarts classificats (de totes les comunitats, no només de Catalunya) la possibilitat de jugar els playoffs. Encara podríem, doncs, tenir un representan català a les fases d’ascens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *