El Terrassa defensarà el títol d’una empatada Segona Catalana

Carboners i Mataró parteixen amb cert favoritisme en aquesta lliga

La Segona Catalana arriba, “a priori”, amb més igualtat que l’any passat

RugbyCat

Fotografia d’Eli Calbet

Cap de setmana d’inauguracions al rugby català. A més de la Divisió d’Honor Catalana i la Primera Catalana, aquesta jornada començarà encara una altra lliga, doncs la tercera divisió del país puja el teló. La Segona Catalana arrenca dissabte amb alguns canvis respecte l’any anterior.

El primer, és que hi haurà un equip més (10), i per tant se celebrarà una jornada més que la passada campanya. El segon són els nous equips que hi jugaran, i alguns que ja no hi són. Les noves cares de la competició són el Castelldefels “B” i el Badalona, que milloren en comparació a la Tercera que van jugar la temporada 2015/16, i el Mataró, que va quedar fora de Primera per 1 sol punt. Els absents seran els ascendits Sabadell i CEU “B”, i l’Alella, que després d’una mala fase prèvia haurà de batallar a Tercera.

La resta de conjunts són els mateixos, encapçalats pels Carboners, vigents campions de la competició que intentaran revalidar un títol que van conquerir sense cedir ni un sol matx. A part dels egarencs, els altres participants seran: Enginyers “C”, BUC “C”, Químic “B”, OsonaReus Deportiu i SEL Vilanova.

Lliga heterogènia, per tant, amb una caracterítica rellevant: alguns dels integrants han de consolidar-se com equips amb aspiracions. Aquest és el cas del Terrassa i el Mataró, que han fallat en el seu intent d’ascens i poden salvar la temporada amb un títol, però també hi trobarem conjunts perillosos com els Enginyers, el BUC i el Químic, tercers i segon equip respectivament que sense l’exigència d’haver d’endur-se el trofeu podran jugar més relaxats.

Tot llest, doncs, que comenci la Segona Catalana!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *