El Torneig Social de Rugby Touch celebrat a la Foixarda reafirma el creixement d’aquesta modalitat a Catalunya

Yolanda Españó

Fotografia de Yolanda Españó

El passat dissabte es va celebrar el primer Torneig Social de Rugby Touch organitzat pel BUC. El Touch  és una modalitat de rugby sense contacte; no hi ha melés ni xuts, i no es pot placar a l’adversari (per aturar un rival cal tocar-lo amb les dues mans). És un joc que requereix velocitat, agilitat i coordinació d’equip i que manté això sí, l’esperit social i el fair play per damunt de tot, dos valors essencials de l’esport de l’ovalada.

El Touch és un joc que es pot practicar a tots els nivells, des del familiar, amb els amics, a nivell d’oci i esbarjo i fins al nivell d’alta competició. És un joc mixt on poden participar jugadors i jugadores de totes les edats. Aquests factors han propiciat que clubs com el BUC, Cornellà, Sant Cugat, Sitges, Enginyers, Tordera Castellar del Vallès o L’Hospitalet estiguin organitzan equips de Touch.

En la jornada organitzada a La Foixarda es va viure un gran ambient amb partits força interesants i tal i com marquen els cànons es va acabar amb un tercer temps. El president del club amfitrió, Hugo Fernández, va explicar que “el motiu per posar en marxa la secció de Touch van ser les ganes d’un sector de socis i socies per participar activament en una activitat esportiva vinculada al club”.

No serà, ni molt menys, la darrera jornada de Rugby Touch que es visqui en camps catalans, doncs aquesta modalitat és molt atractiva i està creixent cada cop més a casa nostra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *