Els Cocodrils RC, el triomf d’una filosofia

Els Cocos van posar la cirereta al seu primer any de federats guanyant la Primera Catalana 

El triomf esportiu dels Cocodrils neix del magnífic ambient herència del rugby universitari

Francesc Gómez

Fotografia de Jaume Andreu

Cocooooo…drils!

Dissabte va ser un dia molt especial per als Cocodrils RC. El conjunt d’arrels universitàries (Universiat Ramon Llull) va decidir a principis del passat estiu que faria el pas de federar-se per competir a les lligues catalanes, i fent balanç de la temporada, la decisió ha estat un èxit.

satan_cocos_rugbycat
Guillem Sardà ha capitanejat els Cocos. Foto Jaume Andreu

Establint la base a Cornellà (on entrenen i juguen), els Cocos han ajuntat un grup de jugadors universitaris i d’altres clubs (CN Poble Nou, Barça, BUC, INEF…) que van ser els fundadors de l’equip universitari (fa més de 15 anys), per arrencar el camí en el rugby federat entrenats per l’ex del Poble Nou Alejandro Fernández.

Després de molts mesos de competició en què tan sols havien perdut un partit, dissabte els Cocodrils afrontaven l’últim repte del curs: derrotar l’únic conjunt que els havia doblegat a la final de la Primera Catalana. Com durant la resta de la temporada, van assolir l’objectiu amb èxit, atropellant els Senglars de Torroella en una final vestida pel magnífic ambient de les grades de la Foixarda.

El partit dels Cocodrils va ser rodó, arrencant amb una marca de maul en els primers compassos que va donar-los ales per dominar amb autoritat tot l’enfrontament. Gairebé tot els va sortir bé als Cocos, amos de les fases estàtiques i protagonistes d’una defensa agressiva que va anul·lar els Senglars.

cocos_senglars_rugbycat
Jordi Pros del Cura va ser el millor jugador de la final. Foto Jaume Andreu

Així, els verds guanyaven per un incontestable 34 a 8 que els donava la copa de campions en la campanya que s’estrenaven en el rugby federat, assolint la primera efemèride de la seva història en les competicions catalanes.

Aquest triomf esportiu premia un equip que basa la seva força esportiva en el bon ambient que desprèn fora del camp. Els Cocodrils van estar animats per jugadors i aficionats de varis equips rivals, mostra de la simpatia que desperten i de l’esperit del rugby universitari que conserven ara també federats. Un esperit que és a l’hora herència i conseqüència del seu èxit i que forma part de l’ADN cocodril: el rugby va primer, però mai no obliden que el “bon rollo” és essencial.

57384391_2144274325660376_4715475165855612928_o
La “haka” cocodrila va tancar la temporada verda. Foto Jaume Andreu

A les abraçades i les llàgrimes posteriors al xiulet final les va seguir la seva original “haka”, tancant així una tarda màgica a la Foixarda, la primera dels Cocodrils en el rugby de competició, una altra en la seva llarga història com a família rugbísitca.

A vegades d’una bogeria en surt quelcom rodó.

Cocooooo… drils!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *