Els Enginyers jugaran la promoció d’ascens a la DHF sense complexes: “Podem sorprendre a més d’un equip”

RugbyCat 

Fotografia de Jaume Andreu

Un any més tard, l’equip femení del Barcelona Enginyers Rugby torna a ser a les fases d’ascens a la Divisió d’Honor Femenina. Amb el títol de campiones de la Copa Catalana a la butxaca, les barcelonines es desplaçaran aquest cap de setmana a Valladolid per afrontar un torneig amb un format atípic i que hauria de fer reflexionar les altes esferes del rugby estatal.

Per començar hi hauran dos grups; un de tres equips que es jugarà a lligueta, i un altre de quatre que ho farà a mode d’eliminatòria (en el que hi jugaran els Enginyers). Aquests enfrontaments duraran 40 minuts (dues parts de 20), i es jugaran tots el dissabte 2 d’abril, obrint boca per als partits definitius de diumenge, que tindran una duració de 26 minuts (dues parts de 13) els que jugaran per la 5a, 6a i 7a plaça. Pel que fa a la gran final i al duel per la 3a i 4a posició, duraran 50 minuts (25 per part). El que surti vencedor aquest cap de setmana no podrà, encara, celebrar res, doncs haurà de jugar una eliminatòria a doble partit contra el cuer de la DHF, el XV Hortaleza. Tot plegat, un embolic.

Els set conjunts que es desplaçaran fins el Pepe Rojo val·lisoletà seran el Complutense Cisneros, el CAU Valencia, el La Única RT, el CR El Salvador, el Muralla Rugby, l’Universitario de Sevilla i el representant català, els Enginyers.

Precisament un dels dos tècnics del club del Poblenou, Víctor Gutiérrez (que forma tàndem amb David Hidalgo) ens ha explicat com afronta el seu equip aquestes fases poques hores abans d’encaminar-se cap a Valladolid.

Com serà el vostre viatge fins a Valladolid?

Anirem en cotxes particulars, d’aquesta manera es pot anar sortint en grups a mesura que les jugadores ja hagin acabat els seus compromisos. Tenint en compte que el primer partit és a les 11h i que el viatge és de 7/8 hores, tenir cura d’aquest punt era crucial per garantir el descans de les jugadores i arribar al primer partit en les millors condicions.

Quin és el vostre objectiu de cara a aquesta promoció d’ascens a la DHF?

Sabem que el nivell dels equips participants és molt elevat, debutem contra l’Universitario de Sevilla que l’any passat ens va guanyar. L’objectiu principal és el de pujar el nostre nivell competitiu i crec que guanyar aquest primer partit ens faria creure en nosaltres i assegurar-nos no haver de jugar per la 5ª plaça.

Què heu après respecte a la promoció de l’any passat?

Primer de tot hem après sobre l’organització del viatge. L’any passat les jugadores van arribar molt tard de matinada i van haver de jugar el primer partit pràcticament sense dormir. Això les va penalitzar massa per tot el cap de setmana.

I en l’aspecte esportiu?

Les jugadores ja saben que a mesura que es puja el nivell competitiu els errors es paguen més cars. Qualsevol mala decisió o errada et situa al teu camp, et fa estar defensant molts minuts o et costa punts directament. Crec que si aconseguim respectar el nostre estil de joc podem pujar el nostre nivell competitiu.

Respecte al format de competició, creus que desprestigia la promoció, o no hi ha més remei?

Entenc que organitzar una competició com aquesta ha de ser d’una enorme complexitat, i no deu ser gens fàcil deixar content a tothom però és cert que tal com ha quedat aquest any hi ha masses desigualtats entre els equips.

En quin sentit?

En el nostre grup som quatre equips i juguem en format d’eliminatòria. Si perds el primer partit ja només pots optar a la 5ª plaça. En canvi, en el grup de tres equips, com que és en format de lligueta pots perdre el primer partit i encara ser candidat a guanyar la competició.

I no tots els equips viatgen les mateixes hores…

Exacte. Tenint en compte que hi ha equips que dormen a casa i altres que han de viatjar set hores, els partits haurien de ser al migdia per donar marge als equips que es desplacen a recuperar-se. I per acabar l’equip que guanyi encara hauria de jugar a doble partit amb l’últim classificat de DHF, tota una quimera….

Quin és l’equip favorit d’aquesta fase?

Els favorits sembla que són El Salvador i el Cisneros. Especialment el Salvador que ha arrasat a la seva lliga, guanyant tots els partits i rebent només 22 punts en contra per més de 600 a favor.

Heu preparat de manera especial aquesta promoció?

Crec que durant tot l’any l’equip s’ha preparat de manera molt completa, fins i tot entrenant quatre o cinc dies a la setmana com abans de la semifinal i la final de la Copa Catalana. Ara que anem a jugar contra equips que no coneixem crec que la preparació especial és la feina de tot l’any. Anirem a desplegar el nostre joc i a recollir la feina feta. Esperem que surti bé.

Ja per acabar, com a entrenador, què demanes a les jugadores per tal de tornar satisfet de Valladolid?

Tornaré satisfet si veig que han aplicat tot el que han treballat durant l’any, que han sigut fidels al nostre estil de joc i que els dóna resultat. Vull que donin la millor de les seves imatges, que juguin amb nervi, sent generoses, sacrificades i que mantinguin el cap fred. Concentració i actitud positiva els demanaré, si saben controlar això, el rugby ja el tenen, sortirà sol i poden sorprendre a més d’un equip.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *