Els Leones S18 guanyen el bronze europeu

Set jugadors catalans es pengen la medalla després de derrotar Portugal 17 a 0

Merkler, Bruinsma, Guitart, Serres, Molinero, Ortiz i Grimà van pujar al podi europeu

RugbyCat

Fotografia de Szymon Gruchalski

Bronze per als S18

La selecció espanyola S18 va gaudir d’una setmana santa especial. El combinat cadet dels Leones va assolir la tercera posició en el Campionat Europeu S18, millorant la cinquena plaça de l’any anterior i quedant tan sols per darrera de Geòriga i França (els georgians van vèncer a la final per 8 a 3).

pablo_ortiz_rugbycat
Pablo Ortiz va anotar tres assajos en el torneig. Foto Szymon Gruchalski

Els de Miguel Ángel Puerta van començar el campionat amb força, derrotant la selecció belga el 25 de març per un contundent 42 a 3 amb els assajos del segona línia del Barça Louis Bruinsma i del pilar Joel Merkler (actualment al Toulouse francès però format al Sant Cugat). Davant Bèlgica van jugar de titulars Bruinsma, l’aler santcugantenc Josep Serres i el centre Sergio Molinero del RC L’Hospitalet, mentre que des de la banqueta van entrar Merkler, l’obertura del Tolouse i ex del Sant Cugat Eric Guitart i l’aler/arriere Pablo Ortiz.

El mateix Ortiz (del Sant Cugat també) va ser l’autor de l’única marca d’Espanya en el partit de semifinals contra França tres dies més tard. Els Leones van caure com era de preveure davant el “XV del Gall” per 38 a 7 amb Merkler, Bruinsma, Serres i Ortiz sortint des de l’inici. En aquesta derrota van participar des de la banqueta Guitart i Molinero.

franca_leones_rugbycat
La selecció francesa no va donar opcions als Leones. Foto Szymon Gruchalski

El tercer i darrer partit, celebrat dissabte passat, enfrontava el combinat estatal amb Portugal en la lluita per la tercera plaça. Els Leones van fer la feina guanyant 17 a 0 per penjar-se el bronze amb sis jugadors catalans jugant des de l’inici: Merkler, Bruinsma, Guitart, Serres, Molinero i Ortiz (que va anotar dos assajos), i en els darrers minuts el tercera línia del Sant Cugat Albert Grimà va debutar en el campionat.

Així doncs, objectiu assolit per a la selecció S18, que viatjava a Polònia amb la intenció de millorar l’actuació de la temporada anterior i tornava a casa amb una medalla penjada al coll.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *