Els playoffs de les lligues catalanes, al detall

Les lligues catalanes viuran el seu clímax els mesos d’abril i maig amb els playoffs

Totes les lligues menys la segona femenina celebraran eliminatòries pel títol

RugbyCat

Fotografia de Pere Masó

El mes d’abril es presenta mogudet per al rugby català, doncs enguany totes les lligues (a excepció de la Copa Kopparberg de Segona) celebraran eliminatòries per al títol. La Primera, Segona i Tercera Catalana jugaran playoffs tal i com ja venen fent la Divisió d’Honor Catalana i la Copa Kopparberg de Primera les darreres temporades.

D’aquesta manera, la Federació Catalana de Rugby aposta per un format que promou els grans partits que permeten celebrar jornades festives i així omplir els camps. La contrapartida (tot en té), és l’exigència que s’exerceix sobre els equips de les diferents competicions, que veuen com se’ls afegeixen dos enfrontaments més en cas d’arribar fins la final.

El format de les lligues

Tot i que tres competicions més disputaran playoffs, no ho faran com la DHC. La màxima lliga catalana celebra unes eliminatòries de sis equips, classificant-se el primer i segon de la lliga regular directament per a les semifinals, mentre que del tercer al sisè han de jugar una ronda prèvia (3r vs 6è i 4t vs 5è) per passar a les semis. Aquesta ronda prèvia se celebra a casa del millor classificat, mentre que les semis i la final es jugaran a La Foixarda.

La Primera, Segona i Tercera, però, no imitaran aquest format, sinó que jugaran directament semifinals (com la Primera femenina que arrenquen en dues setmanes). Això significa, doncs, que del primer al quart de cada lliga entraran a playoffs, jugant-se unes semis de 1r vs 4t i 2n vs 3r a partit únic celebrat a casa del millor classificat. Les finals, com a la DHC, es jugaran a un camp neutral, possiblement a La Foixarda també, l’estadi amb més números per acollir totes aquestes cites els caps de setmana del 22 i 23 d’abril.

Les dates dels playoffs:

Categoria  Ronda prèvia Semifinals Final
Tercera* 09/04/2017 23/04/2017
Segona* 09/04/2017 23/04/2017
Primera* 07/05/2017 14/05/2017
DHCAT 26/03/2017 09/04/2017 23/04/2017
Femení  1º 19/03/2017 26/03/2017

*Els partits es poden disputar dissabte o diumenge

One thought on “Els playoffs de les lligues catalanes, al detall

 • 5 març 2017 at 10:35
  Permalink

  Hola a tothom,
  Com creieu que afectarà el fet que DHC tingui tant temps entre l’últim partit de lliga i els playoffs en els equips B?
  S’alteraran les altres competicions? Aniran molts jugadors de l’A a jugar amb el B per no perdre el ritme?

  Com es regularà?

  Gràcies a tothom,
  Jordi

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *