Els vells rugbiers mai no moren

Santa Bàrbara va acollir dissabte un partit ple de llegendes del rugby argentí i català

El Sitges va portar pel seu 30 aniversari figures de la talla de l’ex Puma Omar Hasan

Yolanda Españó

Fotografia de Jaume Andreu

El clínic Omar Hasan

El Rugby Club Sitges amb la col·laboració de la Federació Catalana de Rugby va iniciar aquest cap de setmana els actes de celebració del seu 30 aniversari amb dos esdeveniments de primer nivell. De la mà d’Alejandro “Bicho” Villarreal arribava a Sitges per impartir un “clínic” de melé Omar Hasan, ex primera línia dels Pumas i considerat un dels millors “3” de la història. Hasan viu actualment a Tolouse (França) dedicant-se a la seva professió, la música.

L’argentí és baríton i actor ocasional i ha participat a la pel·lícula Mercenary, no estrenada a Catalunya. Amb 64 caps, ha jugat en tres mundials, entre ells el del 2007 en el qual l’Argentina va assolir la tercera posició, la millor classificació de la seva història.

omar_hasan_rugbycat
Omar Hasan va compartir el seu talent rugbístic a Sitges. Foto Jaume Andreu

“Catalunya Classic” vs “Sudamérica XV”

El dissabte es va viure un altre gran moment amb el partit de veterans entre “Catalunya Classic” i “Sudamérica XV”, un enfrontament plagat de llegendes.

“Volíem que el partit fos de màxim nivell – comenta el “Bicho” Villarreal – per això ens vam esforçar perquè vinguessin jugadors de la talla de Diego Cuesta Silva, Diego Cash, Fabio Gómez, Juan Cosa, Iván Merlo, Víctor Torres, Petete Bendini, Omar Hasan, Santiago Serrano o Gonzalo Tiesi… que van tenir al davant a una magnífica selecció catalana amb Albert Malo, Héctor Massoni, Salva Torres, Onésimo García, Diego Fucks, David Deosdad, Dani Ripoll, Abraham Fortet, Jordi Camps, Iñaki del Portillo…”

tiesi_aguja_hasan_rugbycat
Gonzalo Tiesi, Fabio Aguja i Omar Hasan, tres mites del rugby argentí. Foto Jaume Andreu

Moltes caps i molt de talent a Sitges on veterans com Paco Peña, del FC Barcelona, s’hi van deixar literalment la pell sobre la gespa de Santa Bàrbara: “En l’aspecte esportiu va ser un partit dur – victòria per 19 a 12 dels catalans – els argentins van estar sensacionals en defensa però nosaltres ens havíem pres el partit molt seriosament i teníem molt clar com jugar, aguantant la pilota i arribant abans que ells als punts de trobada”.

paco_pena_rugbycat
Paco Peña va tornar a vestir-se de curt a Santa Bàrbara. Foto Jaume Andreu

“Per fer-nos una idea de la intensitat del partit, només vam pactar les melés i xutar des de la 22, la resta va ser rugby total” explica Peña. “Va ser un partit bonic, jugat amb tot el respecte cap al rival i cap al rugby. Confesso que a la meva edat ha sigut un regal, no pensava jugar un enfrontament d’aquest nivell a aquestes alçades, envoltat d’aquests monstres, ho recordaré com un dels millors moments de la meva vida”.

Respecte al tercer temps, el “Bicho” només va aportar una dada: “500 litres de cervesa i 80kg d’asado…”.

La nit va ser llarga.

Galeria d’imatges de Jaume Andreu

Galeria d’imatges de Ferran de la Roza

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *