En marxa l’Associació de Clubs de Rugby

Dissabte es va constituir l’Associació, que es posarà en marxa el 29 de juny

L’objectiu es caminar cap a la professionalització de la Divisió d’Honor

RugbyCat

Fotografia de Miguel Danés 

Una nova lliga per al curs 2019/20

L’Associació de Clubs de Rugby ja és una realitat. A falta de trobar el nom definitiu (l’actual és temporal), els clubs de la Divisió d’Honor van signar el passat dissabte al Zorrilla (en motiu de la final de la Liga Heineken) els estatus per posar en marxa aquesta iniciativa que vol gestionar la DH a tots els nivells (esportiu, logístic i econòmic).

Set clubs van enviar representació a Valladolid (inclòs el Barça amb el responsable de la secció de rugby Paco Peña), i després de reunir-se a l’estadi de la final, van oferir una roda de premsa amb Macario Fernández Alonso Trueba, president del Senor Independiente, com a portaveu.

vrac_salvador_final_rugbycat
El Zorrilla va ser l’escenari de la primera reunió de l’associació abans de la final. Foto Juan Carlos Rodríguez

El màxim mandatari càntabre va ser clar: “El nostre objectiu és posar l’Associació en funcionament ja. El 29 de juny està prevista una Assemblea per designar la junta directiva, el president i els objectius. Volem oferir la màxima col·laboració a la Federació Espanyola i gestionar el rugby el millor possible entre tots. La idea dels membres és que a la temporada 2019/20 ja estigui funcionant. Tots els clubs de Divisió d’Honor han donat el vistiplau incloent el Burgos”.

Els dirigents de la DH han vist una oportunitat de crear una lliga més atractiva tot aprofitant el “boom” del rugby a la Península: “Vivim un moment important. El rugby està en un punt impressionant de potencial i estimem que per part de l’Associació de clubs podem aconseguir una revolució perquè (el rugby) sigui on tots volem que estigui. Creiem que podem comparar-nos amb altres esports que tenen associacions similars”.

Serà aquesta associació el que necessitava la DH per fer el salt que es reclama des de fa anys? El 29 de juny ho començarem a veure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *