Eurosport no emetrà més partits de la Divisió d’Honor

La televisió ha trencat el contracte que tenia amb la Federació Espanyola de Rugby

La incapacitat de clubs, FER i televisió per posar-se d’acord amb les semis ha precipitat aquesta ruptura

Francesc Gómez

Fotografia d’Aram Prats

L’emissió d’un partit de rugby de la Divisió d’Honor cada cap de setmana ha durat amb prou feines quatre mesos. El canal Eurosport ha trencat avui (com avançava el periodista de la cadena Fermín de la Calle en el programa de la SER Deportivos Valladolid -minu 21-) el seu compromís amb la Federació Espanyola de Rugby (FER) després que els clubs, FER i la mateixa cadena no es posessin d’acord en l’hora que s’havien de jugar les semifinals de la DH d’aquest cap de setmana.

El problema amb el dia i l’hora

Malgrat fa sis setmanes que se sap que les semifinals de la DH se celebrarien al Pepe Rojo (Salvador i Quesos van assegurar-se la primera i segona plaça fa molt temps), clubs, televisió i Federació han esperat fins aquest passat diumenge i dilluns per negociar els horaris.

L’argument que no podien establir-se prèviament perquè no es coneixien els dos semifinalistes restants (Santboiana i Alcobendas) és poc seriós, doncs els sis equips implicats, la FER i Eurosport ho haguessin pogut pactar anteriorment. Com que no hi havia res negociat o decidit, el ball de bastons ha estat sever.

S’ha acabat la televisió per aquesta temporada. Foto Juan Carlos Rodríguez

Eurosport proposava fer un “súperdissabte” de rugby, és a dir, que se celebressin les dues semifinals seguides dissabte i programar quatre hores consecutives de rugby. La idea pot ser més o menys llaminera, però perquè això succeeïxi els clubs han d’acceptar jugar fora de l’horari oficial que estableix el reglament de la FER (diumenge al matí), i la Santboiana s’hi ha negat.

Els arguments del club català són clars: jugar dissabte suposa un problema logístic i econòmic. Logístic perquè viatjar el mateix dissabte provoca una mala preparació prèvia del partit (un vol al matí, dinar tot just arribar i jugar a la tarda) i econòmic en cas que s’hagués de tornar un dia abans o volar divendres, perquè això significaria el cost de fer nit a Valladolid. Per a l’Alcobendas, que jugarà dissabte a les 18h, aquest problema no existeix, doncs amb una mica més de dues hores d’autocar fan el desplaçament.

“Rizar el rizo”

El panorama es torna encara més dantesc, i s’ha enrevessat més perquè aquest cap de setmana se celebra al Pepe Rojo el Campionat d’Espanya Sub-16 de clubs, condicionant molt els horaris disponibles per a la disputa de les semifinals.

santboiana_salvador_final_rugbycat
El Salvador vs Santboiana no podrà veure’s per televisió. Foto FER

Així, ha estat impossible acordar de fer un “súperdiumenge” enlloc d’un “súperdissabte” per falta de disponibilitat de camps (a les instal·lacions del Pepe Rojo n’hi ha tres) i Eurosport s’ha plantat en la proposta d’emetre les dues semifinals el dissabte.

Com que reglament en mà té raó la Santboiana (l’horari oficial és diumenge), Eurosport ha hagut de desistir en la seva voluntat i decidia no oferir cap dels dos enfrontaments ahir, i un dia més tard ha trencat (a falta de comunicació oficial) el seu contracte amb la Federació Espanyola (que paga la producció de les retransmissions) i deixarà d’oferir partits de la Divisió d’Honor.

Aquesta polèmica evidencia una vegada més el desgabell que és el rugby espanyol, no només per la disputa en el lideratge i en el rumb que cal prendre, sinó més aviat per la manca de planificació i de lògica amb què es prenen certes decisions. Un altre cop, qui hi sortirà perdent són els aficionats, i de retruc, el rugby.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *