Finalment sí que hi haurà gespa artificial a la Mar Bella

Ni l’Ajuntament de Barcelona ni l’IBE han volgut fer declaracions, però als Enginyers els han afirmat que el projecte segueix en peu

Jordi Homs: “Ens han assegurat que el projecte seguia endavant i que es necessitaven uns dies per buscar un consens polític per tancar el tema”

Francesc Gómez

Fotografia de Jaume Andreu

“Un malentès”

Hi haurà final feliç a la Mar Bella. Un cop aparcats els nervis i les tensions, sembla que els Enginyers tindran finalment el camp de gespa artificial que fa anys que reclamen. Després que es destapés ahir que l’Ajuntament de Barcelona havia aturat les obres per posar gespa artificial al camp del Poblenou, des del mateix consistori han rectificat i el projecte tirarà endavant.

ber_femeni_marbella_rugbycat
Aquesta imatge no es repetirà (afortunadament) a la Mar Bella. Foto Jaume Andreu

A falta de les declaracions de l’IBE (Institut Barcelona Esports) o de l’Ajuntament de Barcelona, amb els quals rugbycat.cat va intentar parlar ahir a la tarda i aquest matí sense èxit, el president del CN Poblenou Enginyers, Jordi Homs, ha explicat com s’ha resolt la situació: “Ahir al vespre vam rebre una trucada del Comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona (David Escudé) i ens va assegurar que el projecte seguia endavant i que ell necessitava uns dies per buscar el consens polític per tancar el tema”.

“Crec que va haver-hi un malentès en algun punt, perquè nosaltres vam rebre la comunicació del CEEB (Consell de l’Esport Escolar de Barcelona) que el tema es parava, i no posem en dubte la credibilitat del CEEB assevera Homs, que apunta a les causes que han desencallat la situació: “La petita tempesta mediàtica que es va desfermar va fer que algú prengués una decisió i resolgués el problema”.

jordi_homs_rugbycat
El president dels Enginyers, Jordi Homs, celebra que el projecte segueixi. Foto Ara.cat

“Aquest cas és controvertit, no és fàcil perquè algú de l’altetisme se sent perjudicat i això ha generat una polèmica mediàtica” – continua el dirigent de l’entitat barcelonina – “amb herba natural no es pot homologar el terreny de joc, i ara mateix la Mar Bella no es considera un camp de rugby. Amb la gespa artificial el rugby tindrà una homologació de nivell 4 i l’atletisme baixara un graó, això entenc que és complexe. Ells volen que els habilitin una zona de llançament, nosaltres estem d’acord que puguin fer les seves activitats, però no en detriment de les nostres”.

“El rugby al Poblenou fa molts anys que reivindica un espai digne, té 67 anys d’història i això el comissionat ho va entendre” explica Homs, que dóna la problemàtica per resolta malgrat no hi hagi hagut cap comunicat oficial. “El CNPN Enginyers necessita un espai per jugar a rugby, i a la Mar Bella es on va néixer el rugby al Poblenou abans que nasqués la pròpia Mar Bella, per tant la legitimitat històrica ens va a favor. No volem marxar ni marxarem de la Mar Bella”.

ber_fenix_marbella_rugbycat
S’han acabat el fang, els coloms i la pols a la Mar Bella. Foto Edu Rois

 

Així doncs, i malgrat aquests dies necessaris per “buscar el consens polític”, el rugby català pot celebrar que la capital tindrà un nou camp en condicions per a la pràctica de l’esport. La planificació de les obres no varia, i per tant s’iniciaran a primers de juliol i finalitzaran a mitjans de setembre tal i com estava previst.

A falta d’aclarir per què de cop i volta un projecte que estava acceptat va aturar-se sense gaires explicacions, ens contentarem – de moment – amb que ha estat un “malentès” i gaudirem d’una excel·lent notícia per al nostre rugby. Les ocasions per brindar en el món de l’oval català són poques, i cal aprofitar-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *