“Hem perdut la primera part del partit però ens queda la segona, que és guanyar al Zorrilla”

La Santboiana i l’Ajuntament de Sant Boi manifesten el seu rebuig sobre la decisió de la FER

El club fa una crida a l’afició perquè acompanyi l’equip a Valladolid

RugbyCat

Fotografia de UES

Hi ha notícies que cal reposar, deixar que es refredin i consultar amb el coixí abans d’avaluar. Així ho ha fet la Santboiana amb la decisió que divendres va anunciar la Federació Espanyola de Rugby (FER) de portar la final de la Copa del Rei a Valladolid. La nova va caure com un gerro d’aigua freda al Baldiri Aleu, on s’esperava que la petició de jugar en un camp neutral acbaria pesant més que la proposta llaminera del Zorrilla.

Després d’un cap de setmana de reflexió, la Santboiana va celebrar ahir una roda de premsa a l’Ajuntament de Sant Boi. El president del club, Miquel Martínez, i l’alcaldessa de la localitat Lluïsa Moret van declarar el que molts ja sabien: el malestar de l’entitat (i per extensió dels aficionats de l’equip català) sobre aquesta decisió.

roda_depremsa_santboiana_rugbycat
Ajuntament i club van voler donar una imatge d’unitat. Foto UES

“Un hàndicap”

“És un hàndicap per a nosaltres. Primer que ells ja han jugat un partit a Zorrilla, encara que no sigui el seu camp. Per tant ja saben el que és jugar allà i nosaltres no. A més ells estaran a la seva ciutat, mentre que nosaltres ens haurem de desplaçar més de 600 km. Ells podran descansar a casa seva i nosaltres ho haurem de fer en un hotel. Tots els criteris esportius que havíem demanat reiteradament a la Federació no s’han acomplert a l’hora de decidir quin és el lloc de la final” afirmava un contundent Miquel Martínez.

El president de la Santboiana seguia: “S’ha decidit finalment per un criteri purament d’esdeveniment i mercantilista i d’intentar una altra vegada tenir una repercussió mediàtica que creiem que no és tan bona per al rugby sinó per a les empreses o per a l’esdeveniment en sí”.

El màxim dirigent dels del Baix Llobregat va mantenir aquest to crític al llarg de tota la roda de premsa, deixant pal·lès el malestar del rugby santboià respecte a una decisió que, creuen, no compleix amb els principis d’igualtat esportiva imprescindibles per a una final com sí ho feia la candidatura de Logronyo defensada pel club català.

Les declaracions de Martínez, però, van anar més enllà d’aquesta neutralitat no acomplerta: “A nivell de promoció del rugby creiem que hagués estat molt més impactant fer la final a un altre lloc i complir l’objectiu d’omplir aquest altre lloc. D’aquesta manera haguéssim pogut dir que hi ha rugby més enllà de Valladolid i que a la resta d’Espanya també es pot omplir un camp. Això hagués fet créixer el rugby de forma important”.

Un missatge ben clar

No tot van ser queixes, però, doncs un cop exposats els arguments de malestar, Miquel Martínez va fer una crida a l’afició: “Una vegada ja hem fet tot el que hem pogut només ens queda demanar a tot el poble de Sant Boi que ens doni suport, i al rugby català també, per demostrar que a Catalunya i a Sant Boi hi ha molta gent que estima el rugby i que vol gaudir d’una final”.

Quedava encara un últim missatge per donar de cara al partit del 30 d’abril: “El més important, hem d’anar allà i guanyar. Fins ara jo dic que com a junta nosaltres hem perdut la mitja part del partit, no hem aconseguit l’objectiu que era buscar un espai neutral, però la segona part encara està per jugar, que és la de guanyar allà, i crec que ho podem fer”.

Jugadors, doneu-vos per al·ludits: torneu amb la Copa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *