Joan Losada i Pol Pla entren a la convocatòria d’Espanya 7s per als Jocs Olímpics

RugbyCat

Fotografia d’arxiu

Joan Losada i Pol Pla seran a Rio de Janeiro. Els jugadors catalans van ser anunciats ahir com dos dels catorze homes que representaran el rugby a VII estatal en els Jocs Olímpics de Brasil. El seleccionador nacional, José Ignacio “Tiki” Inchausti, va decidir-se per una llista gens polèmica per a la cita olímpica, convocant als jugadors becats que han estat entrenant-se el darrer any i mig per assolir aquesta fita.

Com ja va succeir amb les noies, Inchausti ha confeccionat una llista de catorze noms, dotze dels quals seran els actius i elegibles per als partits, mentre que dos seran els suplents (Pablo Fontes i Víctor Sánchez), entrant només en cas de lesió o suspensió d’algun home del grup principal.

Una llista sense sorpreses

Així, els dotze jugadors “actius” són els mateixos que van guanyar el torneig Preolímpic amb un canvi, el de Marcos Poggi (que se’l va perdre per lesió) per Pablo Fontes. “Tiki” Inchausti ha volgut premiar així el sacrifici dels que han estat entrenant dur durant tot aquest temps, prioritzant l’esforç i el treball del grup per sobre de les bones actuacions individuals de, per exemple, el matiex Fontes o més recentment, de Jordi Jorba, que haurà d’esperar per gaudir d’uns Jocs.

El seleccionador estatal s’endú, doncs, la base del que ha estat el even espanyol les darreres temporades, donant als més veterans (Sempere, Feijóo, Tudela, Martín…) el privilegi (guanyat a pols) de disputar uns Jocs Olímpics. Inchausti ha volgut evitar qualsevol decisió polèmica, com la que va prendre fa uns mesos quan va deixar fora a Joan Losada del torneig classificatori per a les World Series per convocar al neozelandès Brad Linklater, que no havia entrenat amb el grup.

Així doncs, Losada i Pla faran les maletes cap a Rio juntament amb Bàrbara Pla i Eli Martínez, engreixant fins a quatre els representants catalans en aquesta primera edició de rugby a VII olímpic. Els Leones, que jugaran el torneig del 9 a l’11 d’agost, se les veuran al Grup B amb Sud-Àfrica, Austràlia i França.

Aquests són els catorze Leones olímpics:

Ángel López (Alcobendas Rugby)

Iñaki Villanueva (Alcobendas Rugby)

Ignacio Martín (BeraBera)

Francisco Hernández (CR Complutense Cisneros)

Marcos Poggi (CR Complutense Cinseros)

Pablo Feijóo (CR Complutense Cisneros)

Joan Losada (FC Barcelona)

Pol Pla (FC Barcelona)

Igor Genua (Hernani CRE)

Javier Carrión (CR La Vila)

Matías Tudela (Tatami RC)

César Sempere (Tatami RC)

Suplents:

Pablo Fontes (Alcobendas Rugby)

Víctor Sánchez (CR El Salvador)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *