Joan Losada renuncia, de moment, a la selecció espanyola de VII

L’aler ha declinat entrenar o jugar amb els Leones fins a finals de febrer

Losada prioritza la feina i els estudis per sobre d’un projecte que ha arrencat tard

RugbyCat

Fotografia d’Edu Rois

Un dia després de conèixer la segona convocatòria de Pablo Feijoo de la nova etapa de la selecció espanyola de rugby a VII, un dels dos catalans que van competir a Rio de Janeiro anuncia que no seguirà, de moment, vestint la samarreta dels Leones. El centre/aler del FC Barcelona Joan Losada ha renunciat temporalment al projecte del seven espanyol, del qual en forma part, amb alguna interrupció, des de l’any 2012.

losada_jocs_vakatawa_rugbycat
Losada, en una acció contra el jugador francès Vakatawa a Rio. Foto arxiu

“El motiu principal que m’ha portat a renunciar a la selecció de seven és que he de prioritzar la feina i els estudis per sobre del projecte. És un projecte que hem conegut tard, quan ja tenia plans de vida, plans establerts i intencions que al final no han sigut combinables i he hagut de prendre aquesta decisió” assegura el back de 24 anys.

Les raons del “no” de Joan Losada a la selecció són, lamentablement per al rugby estatal, molt recurrents entre els jugadors semiprofessionals de la Península, que han de renunciar a certs aspectes de la seva carrera esportiva (no remunerada o insuficientment) per prioritzar les opcions professionals o d’estudis. La decisió, però, no és irrevocable ni definitiva: “De moment (la renúncia) durarà fins a finals de febrer, després ja veurem si torno a entrar al projecte o no, però no només depèn de mi, sinó també del seleccionador”.

Losada, doncs, no es tanca cap porta: “No tinc cap garantia que (Pablo Feijoo) em torni a convocar, però si ho fa jo hi aniré amb totes les ganes del món per entrar en els dotze que aniran cap a Hog Kong”. Tot i no tenir aquesta garantia per part del seleccionador (lògic per altra banda), l’aler barceloní agraeix la postura de Feijoo: “L’entrenador respecta, entén i és molt comprensible amb la meva decisió”.

El difícil camí dels Leones VII

Amb la meta de tornar a les Sèries Mundials de rugby a VII, la selecció espanyola ha de guanyar el torneig de classificació de Hong Kong del 7 al 9 d’abril per jugar de nou contra les seleccions més poderoses del món. El projecte de Feijoo, però, parteix amb cert desavantatge, doncs rivals directes com Alemanya o Zimbawe s’entrenen des del mes de setembre, mentre que els Leones van començar tot just fa unes setmanes.

Pablo Feijoo té molta feina per davant. Foto AFP

La falta de preparació, lligada estretament a la falta de recursos de la Federació, juntament amb el procés de renovació (parcial, però renovació) de la selecció de VII fan que l’empresa dels Leones es converteixi en un repte majúscul. La nova etapa de Feijoo podrà servir, això sí, perquè joves jugadors gaudeixin d’oportunitats en tornejos d’alt nivell (com ara els Europeus) i així anar fent més gran el gruix de jugadors amb experiència internacional.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *