Jordi Sánchez, entrenador dels Enginyers femení: “He intentat transmetre a les noies les ganes per guanyar”

RugbyCat

Fotografia de Barcelona Enginyers Rugby

A finals de juny, i amb la fusió amb els Enginyers encara fresca, l’equip femení de l’ARPN estrenava també entrenador. Jordi Sánchez agafava les regnes d’un conjunt ambiciós que s’havia proclamat campió de la Segona Catalana aquella mateixa temporada i que s’havia guanyat el dret de jugar a Primera. Amb el repte de competir a la lliga de “les grans”, el nou tècnic enviava un missatge molt clar: estem aquí per guanyar. El passat diumenge a La Foixarda, el xiulet final de l’àrbitre confirmava la campanada: els Enginyers disputarien les fases d’ascens a la Divisió d’Honor gràcies a les victòries contra Santboiana i Gòtics.

Sempre vas confiar en arribar als playoffs d’ascens a la DH?

Jo confiava en que podríem guanyar, ho tenia clar. Les noies sabien que jo volia anar al playoff, sabia que era complicat però si treballàvem molt es podia fer. A mesura que passaven les setmanes i assimilaven el sistema de joc creia cada vegada més en les nostres possibilitats fins el punt que quan fa quinze dies arribaven ja els dos enfrontaments jo no tenia cap dubte que sortiríem victoriosos.

Com vau preparar els partits?

gotics_enginyers_rugbycat
La davantera dels Enginyers, una de les claus. Fotografia de BER

La setmana abans de jugar contra Sant Boi, les noies em deien: “no els hem fet mai ni un sol punt”, era la nostra bèstia negra, però  jo els volia transmetre que podien guanyar, i al final s’ho van creure. Vam enfocar el matx com una guerra. Després de 80 minuts, quan havíem guanyat la primera batalla, encara en quedaven una altra. La clau davant el Gòtics va ser el joc al peu. Crec  que en el rugby femení hi ha un defícit a nivell de posicionament tàctic i en els dos partits vam voler aprofitar tot el terreny de joc i sempre intentar jugar al seu camp.

Menció especial també per a les davanteres…

Sí, contra la Santboiana ens sabíem les seves touches i en vam treure profit, anticipant-nos i dominant en aquest aspecte. Amb el Gòtics teníem molt clar que en davantera erem superiors i ho vam saber aprofitar.

A part de la preparació esportiva, abans d’aquests dos enfrontaments les jugadores tenien una sorpresa a dins del vestidor…

Sí, contra la Santboiana vam penjar les fotos de les 12 lesionades que teníem amb un missatge que deia: “Lluiteu per elles”. Contra Gòtics vam canviar una mica, vam afegir un vídeo de tot el club donant-los missatges d’ànims per animar-les, que sapiguessin que jugaven també per a tot un club.

Ara les noies deuen estar eufòriques, com ho gestiones perquè no baixin la guàrdia?

enginyers_ues_rugbycat
Les barcelonines van sorprendre primer el Sant Boi fa dues setmanes. Fotografia de BER

Estem tractant de transmetre desde dilluns que sí, que tenen dret a estar contentes però que encara no hem aconseguit res. Hem guanyat dos partits però no hem fet res de l’altre món, ens queda treballar, treballar i treballar. Hi ha moltes noies que no han jugat durant dos partits. Tenim 40 fitxes i només n’han participat 19 en aquests enfrontaments. Ara toca que la resta de la plantilla entri a la dinàmica de les que sí que han jugat.

Quin objectiu teniu en ment ara?

Jo al cap hi tinc seguir treballant. Ningú s’esperava això i ha arribat gràcies a la feina feta. L’objectiu ara és fer un mes i mig de bons entrenaments, jugar alguns amistoso i que les vacances de Nadal ens afectin el menys possible per arribar preparats per a la Copa Catalana. Vull tenir dubtes per fer jugar a les noies, que les que no han tingut minuts entrin a la dinàmica i que no sàpiga quin XV titular treure. Si aconsegueixo això hauré triomfat com a entrenador i estaré aportant coses interessants a l’equip i es traduirà en resultats a la Copa segur.

Tot i que els playoffs d’ascens a la Divisió d’Honor encara queden llunyans, quin és l’objectiu?

sanchez_enginyers_rugbycat
Sánchez, donant instruccions a les seves durant el partit vs Sant Boi. Fotografia de BER

Anirem a guanyar, però necessitem que més noies entrin a la dinàmica del grup. A dia d’avui i tal i com estan entrenant, el més just per a elles és anar a competir i veure on està el seu sostre. Des del primer dia he intentat transmetre un missatge guanyador. Elles portaven una dinàmica positiva a nivell de joc, però no eren un grup competitiu amb gana de victòria. Jo vaig treballar això, les he intentat tornar boges perquè vulguin guanyar.

En un cas hipotètic que guanyessiu aquestes fases d’ascens, creus que seria positiu per a l’equip pujar a la màxima competició?

Crec que ara mateix no estem preparats, no tenim la infraestructura per pujar, ni a nivell de club, que no està en el millor moment, ni a nivell esportiu, perquè per jugar en una divisió on previsiblement perdrem de bastant i a més correm risc de lesió, no ens sortiria a compte.

L’objectiu a mig termini a nivell esportiu quin és doncs?

Arribar al nivell de GEiEG i INEF Barcelona. Per fer això hem de consolidar el grup, que cada vegada més noies entrin en la dinàmica de treball. Una altra idea que tinc molt clara és fer un segon equip. Amb cinc o sis fitxes més podem fer un segon grup que competeix amb ganes d’aprendre i que estigui preparat per jugar al primer. Si aconseguim això, pujar a DHF serà factible.

One thought on “Jordi Sánchez, entrenador dels Enginyers femení: “He intentat transmetre a les noies les ganes per guanyar”

  • 27 novembre 2014 at 21:16
    Permalink

    PERO QUE ES ESTE AMIGUISMO?????? ESTO NO ES NOTICIA CARAJO!!!!!!!!!!!! JA SE CORROMPIERON LOS AMIGOS DE RUGBYCAY.CAT…..

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *