La FCR encarrega el Pla Estratègic del Rugby Català

Aquest Pla analitza les necessitats, mancances i objectius del rugby català per tal d’adreçar-les correctament

El Pla Estratègic estarà llest el maig del 2019

FCR

Fotografia de Jaume Andreu

Un Pla Estratègic per avançar

La Federació Catalana de Rugby ha iniciat el Pla Estratègic del Rugby Català, un document que pretén analitzar les necessitats, mancances i objectius del rugby català a curt, mig i llarg termini per tal d’adreçar-les correctament.

La comissió encarregada de dur a terme aquest fonamental Pla són Fredy Joven, Marià Pasarello, Pedrona Serra i David Carreras, tots quatre reconeguts acadèmics de l’esport i concretament del rugby. A més, comptaran amb l’assistència del director d’INEFC Jordi Solà i amb la participació de Marc Sentís i Ignasi Planas de la FCR.

Aquests seran els responsables de liderar i crear el Pla Estratègic, però aquest document requereix la participació i aportació de tots els actors i estaments del rugby català (jugadors, directius, entrenadors…). També es buscarà un enriquiment de l’anàlisi a través de la col·laboració de persones expertes d’altres àmbits esportius.

cVs

Què és el Pla Estratègic?

El Pla Estratègic del Rugby Català neix de la necessitat que té el nostre esport d’avançar. Amb l’augment de llicències, equips i clubs dels darrers anys, el nivell esportiu no ha augmentat en consonància amb el creixement del nombre de jugadors.

És per això que la FCR ha encarregat aquest Pla per tal d’esclarir quins són els punts que cal millorar i els objectius que s’han d’assolir. Abans d’arribar a destí, però, cal recórrer el camí.

Com funcionarà?

El Pla Estratègic analitzarà primer en quin estat es troba el rugby català, establint una sèrie de valors com poden ser el número de jugadors/es, de clubs, de camps (i en quin estat es troben), els directius, quants nens per club hi ha, la salut econòmica dels clubs, el nivell esportiu dels equips…

senglars_spartans_rugbycat
El creixement del rugby català demana un Pla Estratègic. Foto Ferran de la Roza

Un cop identificat el context, s’han creat onze àrees que ordenaran aquest Pla Estratègic. Les àrees són: Estructura FCR, Clubs, Seleccions, Competicions, Formació Jugadors + Tecnificació, Formació Tècnics, Formació Àrbitres, Formació Directius, Àrea Mèdica i Seguretat, Àrea Social i Promoció Rugby.

A partir d’aquestes àrees, el Pla Estratègic elaborarà unes línies de treball per tal d’identificar correctament els objectius i les mancances de cada àrea perquè aquestes puguin millorar. Cal tenir en compte que els objectius poden ser múltiples, ja que les necessitats no són les mateixes per a tothom.

Establerts els objectius i les línies de treball, i un cop finalitzat, el Pla Estratègic del Rugby Català vol servir de guia per a tots els membres que formen part de l’ovalada catalana (directius, jugadors, àrbitres, entrenadors…) per tal de millorar la qualitat de totes aquelles accions que es realitzen en relació amb el rugby i per donar l’empenta necessària i fer el salt de qualitat que el nostre esport demana. Aquest Pla va arrencar fa dos mesos, i els treballs d’elaboració s’allargaran durant tot un any, finalitzant el proper 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *