La FCR posa en marxa el Pla d’Alt Rendiment del Rugby Català

Lewis Williams i María Ribera dirigeixen la tecnificació dels nois i les noies respectivament

Cada dilluns els nois S16 i S18 i les noies dels 14 als 23 anys s’entrenen millorant les skills individuals

FCR

Fotografia de Jaume Andreu

Més formació, més tecnificació

La Federació Catalana de Rugby ha iniciat un dels projectes més importants de les darreres temporades: el Pla d’Alt Rendiment del Rugby Català.

Liderat per l’entrenador del CR Sant Cugat Lewis Williams (en els nois) i per l’entrenadora de l’INEF-Hospitalet María Ribera (noies), la FCR centrarà esforços en identificar joves talents per tal d’ajudar-los en la millora de les seves habilitats rugbístiques.

lewis_premi_rugbycat
Lewis Williams lidera el projecte dels nois. Foto Aram Prats

Cada dilluns a Sant Cugat (els nois) i Hospitalet (les noies), un grup seleccionat de jugadors s’exercitaran per tal d’evolucionar tant en les habilitats individuals (placatge, passades, ruck, 1vs1…) com físicament (condicionament i estil de vida). A més, un cop al mes es realitzarà una tecnificació per als entrenadors que ho vulguin, també amb la voluntat d’aportar i polir les eines dels tècnics.

El Pla masculí

Coordinat per Lewis Williams (novazealndès que ha estat sis temporades al capdavant de la UE Santboiana i ara lidera el projecte del CR Sant Cugat) amb l’ajuda de Rodrigo Lenaiz (tècnic dels Spartans de Granollers), fins a 30 jugadors d’entre 14 i 17 anys formaran el grup inicial de treball, que s’exercita cada dilluns a la Guinardera.

Un cop finalitzi el Campionat Autonòmic S16 i S18 es formarà un grup definitiu de 40 jugadors que seguirà entrenanr cada dilluns al camp del Sant Cugat fins a finals de temporada.

El Pla femení

Pel que fa al Pla d’Alt Rendiment dirigit a les noies, està liderat per María Ribera (internacional, olímpica i ara entrenadora de l’INEF-Hospitalet) amb l’assistència d’Ángela del Pan (també reconeguda jugadora internacional).

ribera_inef_rugbycat
María Ribera és al capdavant de la tecnificació femenina. Foto Edu Rois

En el cas del Pla femení el ventall és més ampli (dels 14 als 23) degut a que habitualment les noies comencen el camí del rugby més tard.

Com que el Campionat Autonòmic de les noies es disputarà a finals de temporada, el criteri de selecció és diferent. S’han format dos grups de 20 noies cada un. El primer amb una franja d’edat d’entre els 14 i els 17 anys, i el segon dels 18 als 23, que s’entrenen també els dilluns a l’Hospitalet de Llobregat.

D’aquesta manera, el Pla d’Alt Rendiment del Rugby Català pretén millorar la base del nostre rugby, proporcionant les instal·lacions i tècnics necessaris per a què els talents més prometedors de l’ovalada catalana evolucionin en condicions òptimes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *