La FER crea les Espanya 7s Series per potenciar el rugby a VII

Les Espanya 7s Series seran una competició de 7s dels clubs de la Liga Heineken

Constarà de dues jornades i pretén consolidar una base de rugby a VII per als Leones

RugbyCat

Fotografia d’Edu Rois 

La base per als 7s?

Amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament del rugby a VII, la Federació Espanyola de Rugby (FER) anuncia el naixement de les Espanya 7s Series. Una competició d’aquesta modalitat olímpica de rugby dirigida als clubs, que s’estrenarà al final de la temporada i que es disputarà en dues jornades.

DH COPA DEL REY VRAC-UE SANTBOIANA ENERO 2018
Les Espanya 7s Series volen potenciar el rugby a VII estatal. Foto JCR

Concretament, seran els caps de setmana 8 i 9 de juny per a la primera, i 15 i 16 del mateix mes per a la segona, en dues seus encara per designar i que, en el cas de la darrera, coincideixen en dates amb la tercera jornada de la Copa de la Reina, també anomenada GPS Iberdrola, pel que té la possibilitat que es disputin a la mateixa ciutat.

Com diu el seleccionador dels Leones 7s, Pablo Feijoo, “Les Espanya 7 Series han de ser una competició on els millors clubs d’Espanya competeixen amb els seus millors jugadors en el millor escenari possible”. És per això que la FER vol que aquesta activitat es realitzi sota el paraigües del Comitè Olímpic Espanyol (COE).

Els dotze equips participants seran els clubs de la Liga Heineken, que tenen plaça directa. En cas que hi hagués alguna renúncia, les seleccions de Madrid, Catalunya o València (les tres primeres classificades del Campionat Autonòmic) hi serien convidades, i si aquests combinats tampoc poguessin, els següents a la llista seran els equips de la DHB que van participar al Campionat d’Espanya de sevens de l’última temporada (Bera Bera, Industriales de Las Rozas, Olímpico de Pozuelo i Arquitectura).

feijoo_leones7s_rugbycat
Pablo Feijoo és un dels principals valedors de les Series. Foto FER

Com la Copa de la Reina, les Espanya 7s Series es jugaran amb el mateix format i el mateix sistema de competició que les sèries mundials de la World Rugby: els equips rebran punts per la classificació obtinguda en cada seu, a partir dels quals s’establirà la classificació final. El guanyador serà reconegut tant per la FER, com pel Consejo Superior de Deportes i el COE, com a campió d’Espanya de rugby seven.

“L’èxit esportiu i operacional de les series depèn que els clubs participants i els membres de l’equip compleixin amb l’esperit d’aquest projecte”, recorda Pablo Feijoo, per a qui “és molt important desenvolupar la infraestructura i els recursos necessaris per consolidar la competició en seus que obtinguin un retorn tant econòmic com esportiu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *