La Santboiana es proclama campió de la Copa del Rei

El conjunt català ha trencat el partit a la segona meitat amb una valenta proposta

La pluja no ha impedit que els de Lewis Williams s’emportessin un merescut títol guanant el Salvador 16 a 6

Francesc Gómez

Fotografia de FER

Que corri la cervesa! La Santboiana ha guanyat la Copa del Rei i ho ha fet sent fidel al seu estil, proposant joc, arriscant i arraconant al Chami a la segona meitat. La felicitat d’aquest jove grup de jugadors està més que justificada en un Zorrilla que ha acabat aplaudint un conjunt català molt superior.

Un primer temps passat per aigua

El Sant Boi ha sortit endollat al partit, amenaçant de primeres amb una llarga carrera d’Afa Tauli que no fructificava després de vàries transmissions. Les sensacions eren bones, però al minut 2 s’ha presentat el que seria el gran protagonista dels primers 40 minuts: la pluja. Durant la primera meitat l’aigua ha banyat intensament el Zorrilla, impedint que cap dels dos equips pogués elaborar jugades.

A partir d’aquí, i durant més d’un quart d’hora, el Salvador ha tancat el Sant Boi al seu camp. Partint del domini en melé i d’un joc segur de davantera, els val·lisoletans han cuidat millor la pilota, obligant als de Lewis Williams a defensar-se sobre la línia de marca en un parell d’ocasions.

santboiana_chami_final_rugbycat
La pluja ha afavorit el joc del Salvador durant la primera meitat. Foto FER

Melés a part, els davanters catalans han tirat d’ofici per ajudar l’equip a espolsar-se la pressió, sortint amb perill en contraatacs que acabaven amb la pilota pel terra. Només en aquestes ocasions el Sant Boi ha creat perill, doncs el Salvador ha desplegat una defensa ordenada i disciplinada que tirava enrere els atacs catalans.

Entre melés (millor des que Quim Delgà ha entrat per Chichua al 28), xuts sense sentit de Jaime Mata i una Santboiana frustrada per la forta pluja, el Salvador ha tancat de nou els de Williams a la seva 22. Atacant amb joc curt i segur, els de negre han provocat un cop de càstig proper a pals per estrenar finalment l’electrònic del Zorrilla al minut 39.

L’estil santboià s’imposa a la segona part

El descans ha sigut profitós per al Sant Boi, que ha saltat al terreny de joc amb ganes de dominar i animat per la pèrdua d’intensitat de la pluja. Arraconant el Chami enllaçant fase rere fase, la paciència dels catalans els ha valgut per provocar un cop de càstig que Ethan Woodmass ha fallat. La seqüència s’ha repetit pocs minuts més tard, al 48, i aquest cop sí Brad Truesdale ha empatat el matx.

afa_ues_rugbycat
Els davanters de la Santboiana han jugat un magnífic partit. Foto FER

La dinàmica positiva no s’ha aturat aquí: altra vegada la insistència santboiana ha tret un cop de càstig centrat que el recent incorporat Alberto Millan ha encertat per posar el 6 a 3. Les bones notícies s’han convertit en excel·lents quan després d’una melé robada Nico Francisquelo ha assajat enganxat a la banda. Minut 56, i el Sant Boi guanyava 13 a 3.

Enlloc d’enfonsar-se, el Salvador ha passat a l’atac, entrant per davantera fins a provocar una melé dins la 22 catalana. Fase rere fase, els castellans han sortit amb 3 puntets del camp blau, retallant al minut 65 la diferència fins el 13 a 6.

afa_mvp_rugbycat
Afa Tauli ha estat escollit millor jugador del partit. Foto UES

Sense perdre la calma, la Santboiana ha tornat a fer el que li agrada: jugar. Ara per l’esquerra, ara per la dreta, Héctor Garcia i Woodmass dirigien a la perfecció els de blau, que de nou es feien amos i senyors del duel. En un cop de càstig innocent de Gabi Fernández (amb la corresponent groga), Millan ha tornat a presumir de peu clavant una pilota escorada a la banda entre els tres pals.

16 a 6, minut 74, i la Santboiana ja acariciava el títol. Un darrer intent val·.isoletà ha posat els nervis al cos dels de Williams, però la bona defensa dels del Llobregat ha ofegat les últimes esperances del Chami.

El xiulet d’Alhambra Nievas posava punt i final a un partit molt preparat per part del cos tècnic de la Santboiana i que referma l’aposta del club del Baldiri Aleu amb una jove generació de jugadors que després de deu anys de sequera torna a portar un títol cap a Catalunya. Tots dempeus, el Zorrilla és blau.

Alineacions i acta del partit

One thought on “La Santboiana es proclama campió de la Copa del Rei

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *