La seu de la final de la Copa del Rei, un maldecap de difícil solució

Salvador i Santboiana discuteixen solucions amb els requisits econòmics de la FER pel mig

El president de la UES és clar: “La nostra idea és buscar un lloc neutral”

RugbyCat

Fotografia d’Edu Rois

Mai plou a gust de tots, i menys al nostre rugby. Encara falten dos mesos i mig perquè se celebri la final de la Copa del Rei d’enguany, però la polèmica ja esquitxa a totes les parts implicades.

La final del 2016, molt present

Santboiana, El Salvador i Federació Espanyola de Rugby (FER) discuteixen des de fa dies quina ha de ser la seu de la final, encara amb el record molt viu de la gran festa muntada la temporada passada a l’estadi Zorrilla entre el Quesos i els chamizos.  Una final que va albergar a 26.000 persones al camp de futbol del Valladolid, sorprenent a una parròquia poc acostumada a les multituds.

salvador_campio
El vigent campió vol tornar a aixecar la Copa al Zorrilla. Foto CR El Salvador

El Salvador ho té clar: si una cosa funciona, no la canviïs. El club val·lisoletà aposta clarament per tornar a disputar la final al Zorrilla, convençut de poder repetir l’aforament i l’èxit tant esportiu com econòmic del 2016. Amb l’alcalde de Valladolid, Óscar Puente, com a principal valedor, els chamizos pressionen, i molt, per organitzar la gran cita a la seva ciutat.

A l’altra cara de la moneda hi ha la Santboiana, que no veu gens clar disputar el partit al mateix escenari: “Repetir això és difícil, ja que ja no són dos equips d’allà. Nosaltres no podem bellugar 10.000 persones cap a Valladolid, ho trobo molt complicat” afirma el president del club català, Miquel Martínez. “La idea és buscar un lloc neutral, s’ha de tenir molt clar on fer-ho i com fer-ho”.

La postura des del Baldiri Aleu és clara: trobar un camp a mig camí entre Sant Boi i Valladolid que compleixi els requisits perquè la festa sigui un èxit per segon any consecutiu. Localitats com València, Guadalajara o Vitòria (Martínez s’ha posat en contacte amb l’alcalde de la ciutat per jugar a l’estadi de Mendizorroza) són idònies des del punt de vista dels catalans, que creuen que jugar al Zorrilla suposaria un desavantatge de cara al percentatge d’aficionats d’un i altre equip.

Els requisits de la Federació

Entre les dues postures (bastant comprensibles) s’hi ha d’afegir un tercer element: la Federació Espanyola. Des de Ferraz s’han establert uns requisits per organitzar la final que no han agradat gens als clubs. L’amfitrió haurà de pagar a la federació 8.000 euros de base més 1 euro per cada entrada que sobrepassi les 10.000, a més de donar 2.000 euros a l’equip rival. A més, s’haurà de deixar un ampli espai per a la publicitat de la pròpia FER i muntar (assumint els costos) una Fan Zone als voltants de l’estadi.

miquel_martinez_rugbycat
El president de la Santboiana, Miquel Martínez ho té clar. Foto d’arxiu

“Encara que ens posem d’acord Salvador i Santboiana, la Federació hi voldrà posar cullerada i acabarà decidint ella. La FER no proposa res, segurament (si ho acaba organitzant la FER) la final seria a Madrid, a l’estadi de La Central, tot i que també podria ser a Vallecas, al camp del Getafe…” explica Miquel Martínez, qui afegeix: “Penso que el millor hagués estat asseure’ns tots i buscar una opció neutral, dividint i repartint costos i beneficis. La FER hauria d’ajudar més en aquest sentit”.

Un problema de difícil solució

Amb el termini per resoldre la situació fixat per al 6 de març, cap de les parts és massa optimista de cara a trobar una solució que satisfaci a tothom. El foc creuat de declaracions entre El Salvador i el president de la FER, Alfonso Feijoo, ha pujat el to de la discussió els darrers dies, com recull el Diario de Valladolid: “[…] Han de tenir clar que les condicions les posem nosaltres perquè la competició és nostra. Si no les accepten haurem de portar la final a Madrid”.

Anem comprant els bitllets d’AVE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *