La World Rugby desestima l’apel·lació d’Espanya: els Leones, fora del Mundial

El comitè d’apel·lació confirma la sentència que considera que el Bèlgica-Espanya no s’ha de repetir i que els jugadors Mathieu Belie i Bastien Fuster no eren elegibles

RugbyCat

Fotografia de JFS Photography

Adéu, Japó 2019

Els Leones no aniran al Mundial del Japó 2019. Així ho ha corroborat la Federació Espanyola de Rugby a través d’un comunicat en què confirma que la comissió d’apel·lacions independent composta per Christopher Quinlan QCPhaidra Knight i Mike Hamlin ha desestimat el recurs presentat per la federació de Ferraz.

La FER va esgotar les vies per recórrer el que considera una resolució injusta del Comitè de Disputes independent que va concloure que el Bèlgica-Espanya no s’havia de repetir i que els jugadors Mathieu Belie i Bastien Fuster no eren elegibles pels Leones, i que per tant la utilització d’aquests dos en els darrers Sis Nacions “B” comportava la desqualificació dels espanyols de la cursa pel Mundial 2019.

nava_fer_rugbycat
Els Leones hauran d’esperar al 2023 per al seu segon Mundial. Foto José Martín

Segons comunica la FER (la World Rugby no ha publicat res al respecte), el tribunal d’apel·lacions justifica així la decisió: “El comitè d’apel·lació confirma la sentència del comitè de disputes segons la qual es demostra que les federacions, tot i que actuant de bona fe, poden cometre errors i que World Rugby ha de prendre mesures per evitar que es repeteixin aquestes circumstàncies”.

“Després dels recursos interposats per Romania i Espanya, un comitè d’apel·lació independent ha confirmat la decisió del comitè de disputes en relació amb les infraccions de l’elegibilitat dels jugadors durant el procés de classificació europea per al Mundial 2019”. I conclou: “De conformitat amb el reglament de World Rugby, la decisió del comitè d’apel·lació és definitiva i vinculant, sense més dret d’apel·lació”.

D’aquesta manera, la FER es queda sense més vies esportives a les quals recórrer, i en cas de voler seguir la disputa, hauria d’acudir a la justícia ordinària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *