La World Rugby perfila la seva proposta del Nations Championship

La World Rugby s’ha reunit amb les principals federacions i representants dels jugadors

L’eliminació de les semifinals i la proposta d’un Championship femení, sobre la taula

La World Rugby assegura 5.000 milions d’inversió amb l’empresa Infront

Francesc Gómez

Fotografia de World Rugby

El Nations Championship avança

La proposta del Nations Championship va agafant forma. Després que la setmana passada la World Rugby publiqués el primer esborrany del nou format per al rugby internacional, el màxim organisme del rugby mundial s’ha reunit avui amb els representants de les nacions del Tier 1 (Sis Nacions i Rugby Championship) més Fiji i Samoa i amb representants de la International Rugby Players per desgranar més el projecte.

pichot_wr_rugbycat
Agustín Pichot és el principal valedor del projecte. Foto rugby.supertry.com

 

En aquests trobada, la World Rugby ha posat sobre la taula els principals canvis que vol fer en la proposta inicial:

  • S’eliminen les semifinals del Nations Championship, passant a disputar-se directament la final entre els guanyadors de cada conferència
  • Es jugarien un màxim de dotze partits, en comparació als 12-14 que juguen ara les nacions de Tier 1 anualment
  • Compromís de la World Rugby de treballar amb la l’Associació de Jugadors Internacional i les competicions de clubs per optimitzar el model
  • Compromís de la World Rugby de dur a terme també un Nations Championship femení
  • La segona divisió tindrà 10 equips enlloc de 12

Es mantenen, doncs, els ascensos i descensos, que els jugarien els cuers de cada conferència de la primera divisió del Nations i els guanyadors de cada conferència de la segona divisió. Per tant, es donaria l’opció a dos equips del Tier 2 d’aconseguir l’ascens al Tier 1 cada any (excepte si hi ha gira dels British&Irish Lions), concedint a les nacions de segon nivell l’oportunitat que reclamen des de fa anys.

Algunes veus importants, com la del seleccionador anglès Eddie Jones, s’han mostrat favorable als ascensos i descensos en el Sis Nacions, obrint la porta a què la competició més antiga del món accepti el canvi de format.

nations_championship_rugbycat
Així quedarien les diferents divisions

No s’ha especificat com seria la lliga per a la segona divisió, que passa dels dotze equips inicials a deu, però s’entén que emularia el format de la primera, jugant el Sis Nacions “B” a casa i disputant els enfrontaments contra els rivals de l’altra conferència en les finestres de novembre i juliol.

La World Rugby també ha revelat en el comunicat emès avui que l’empresa de màrketing esportiu “Infront” és la principal candidata per liderar el projecte de negoci, assegurant un total de 5.000 milions d’euros en els primers 12 anys de competició. 

eddie_jones_rugbycat
El seleccionador anglès Eddie Jones ha parlat en favor del descens al Sis Nacions. Foto Getty Images

Amb les principals cartes sobre la taula, cal esperar per saber quin serà el següent pas, tot i que la proposta encara l’han d’acceptar el Rugby Championship, el Sis Nacions, la Federació Internacional de Jugadors i darrerament hi han dit la seva la lliga francesa i anglesa, que han criticat la World Rugby per excloure-les d’unes converses que afecten jugadors de les seves competicions.

Posem-nos còmodes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *