L’enèsim derbi entre Barça i Sant Cugat determinarà quin dels dos equips serà de Divisió d’Honor

RugbyCat

Fotografia de

Un any més tard, la història es repeteix. Barça i Sant Cugat tenen 80 minuts per davant per decidir quin dels dos clubs serà de Divisió d’Honor la propera temporada. Si bé la campanya passada va ser la final d’ascens, i enguany es tracta d’una eliminatòria a doble partit, aquests dos clubs semblen condemnats a trobar-se en les fases decisives de la competició.

sancu_barça_rugbycat
Els dos equips catalans tenen 80 minuts pe ser a la DH. Fotografia de Ferran de la Roza

Fa una setmana La Guinardera ja ve veure la igualtat entre vallesans i barcelonins en un matx molt tancat i marcat pel respecte mutu. Cap dels dos conjunts va arriscar més del compte, pensant en el matx de tornada d’aquest dissabte. La sensació que va quedar al final, però, va ser que el Barça va deixar escapar una oportunitat per escapar-se en el marcador, doncs en les poques ocasions que va donar continuïtat al joc va fer molt mal als santcugatencs amb les marques de Felipe Martínez i Alejandro Cabeza.

Tot i així, els balugranes tenen una renda de 4 punts (13 a 17) per poder jugar amb certa calma demà. Els capitalins buscaran dominar per davant, assegurant-se les seves melés i touches i molestant les contràries. El perill per a ells, arribarà si el Sant Cugat és capaç de donar velocitat al moviment de la pilota. No hauria de ser gaire difícil, “a priori”, tenint en compte l’estil de joc i la qualitat dels backs vallesans, però en l’anada van jugar per fora en comptades ocasions. Els de Leo Pereira van abusar del peu a la primera meitat (amb el vent en contra), i quan a la segona semblava que imprimirien més ritme, se’ls va acabar la gasolina massa aviat.

sancu_fcbrugby_rugbycat
Bruno Granell intentarà aprofitar la baixa de Losada. Fotografia de Ferran de la Roza

Els culés tindran encara més dificultats afegides, doncs a la ja coneguda baixa de Joan Losada, que està concentrat amb la Selecció Espanyola de rugby a VII, se li uneixen la d’Iván Gurriere, per acumulació de targetes, i el dubte del tercera Misha Ushkov. Aquestes absències, que se sumen a les de llarga durada de Rafa Staat i Sergi Guerrero, faran que Ricardo Martinena hagi de presentar un “XV” titular gens habitual. Pel que fa al Sant Cugat, Leo Pereira recupera els primeres línies Carles Bou i Ghi-Fe Chang, però perd Vincent Bisciglia per motius laborals i segueix sense poder comptar amb el capità Gerard Mayol.

La Teixonera, que estarà plena fins la bandera d’aficionats del dos equips, veurà un cop més el derbi català més calent de les darreres temporades. La rivalitat dels dos equips va ser evident a l’anada, i demà és d’esperar un matx caldejat sobretot, pel que hi ha en joc. Demà, a partir de les 16:30h, el rugby serà l’entrant de luxe en un dia en el qual el futbol serà el protagonista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *