Les Leonas acaben setenes una brillant temporada a les World Series

La selecció femenina suma 43 punts, l’anotació més alta  de la seva història

Eli Martínez, Bàrbara Pla i Maria Losada han sigut peces importants de les Leonas

RugbyCat

Fotografia de FER

Temporada magnífica

Les Leonas van tancar a París una nova temporada a les World Series de rugby a VII (la seva sisena consecutiva) finalitzant amb una setena plaça que les deixa per sobre d’equips com Anglaterra o Irlanda. La selecció femenina de sevens arrencava el curs amb un relleu a la banqueta: marxava Eusebio Quevedo i arribava Pedro de Matías, que tenia la missió de superar la desena plaça de l’any anterior i de seguir amb el relleu generacional iniciat per Quevedo.

eli_leona_rugbycat
Eli Martínez, a la sèrie de Sydney. Foto World Rugby

Els dos apartats els ha complert el tècnic valencià, que des d’un primer moment va entendre’s millor amb les jugadores. De Matías va seguir comptant amb el nucli de veteranes (Patricia García, Bàrbara Pla, María Ribera, María Casado, Eli Martínez…) però ha donat protagonisme també a joves com Maria Losada, Amaia Erbina o Ane Fernández de Corres.

La fórmula ha sortit com esperava l’staff tècnic de la selecció, doncs no ha patit en cap moment per la salvació i fins i tot van acabar quartes el torneig de Kitakyushu. La temporada de les Leonas ha estat reconeguda també per la organització de les World Series, que ha inclòs Patricia García a l’equip ideal del campionat.

barbara_pla_leona_rugbycat
Bàrbara Pla ha tornat a ser fonamental. Foto FER

Pel que fa a la participació de les jugadores catalanes, Bàrbara Pla ha estat la segona màxima assajadora de l’equip amb nou marques (tan sols una menys que García) participant en tots els tornejos del circuit, mentre que Eli Martínez n’ha sumat quatre en els quatre tornejos en què ha participat (va perdre’s el de Langford per jugar les semifinals d’ascens amb el GEiEG). Per últim, Maria Losada ha jugat en tres tornejos, doncs ha compaginat el seven amb la selecció espanyola de XV, aconseguint una marca a Langford.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *