Les Leonas es proclamen campiones d’Europa per sisena vegada

Maria Losada, Anna Puig, Judith Vélez i Carlota Méliz aixequen la copa de campiones

RugbyCat

Fotografia de Diego Dolan

Campiones, altra vegada

La selecció espanyola femenina de rugby a XV va demostrar una vegada més que el seu nivell és superior al d’un Campionat d’Europa “B”. El renovat equip de José Antonio Barrio va regnar la setmana passada a Brussel·les derrotant primer Alemanya 44 a 7 en els semifinals i dissabte en la final 40 a 7 davant Holanda.

leonas_europeu_rugbycat
Les Leonas van complir amb les expectatives. Foto FER

Les Leonas, amb quarte jugadores catalanes (Maria Losada, Anna Puig, Judith Vélez i Carlota Méliz, qui erròniament no havíem mencionat en notícies anteriors), truquen a la porta dels despatxos de la World Rugby, posant de manifest novament que necessiten competir en enfrontaments de major nivell. I és que en una final que van dominar de cap a peus, Espanya va doblegar un conjunt holandès molt físic i amb bones intencions però incapaç d’aguantar el ritme ofensiu de les de Barrio.

leonas_maria_holanda_rugbycat
Maria Losada s’escapa amb la pilota en una acció de la final. Foto Diego Dolan

Com ja li havia succeït en la semifinal, l’equip dirigit pel “Yunque” va pecar de falta de capacitat de finalitzar les ocasions, sinó el resultat hagués sigut encara més contundent. De fet, al descans les Leonas tan sols manaven 14 a 7 gràcies a les marques d’Isabel Rico i d’Anne Fernández de Corres, però a la segona meitat la resistència holandesa va cedir i en menys de cinc minuts els tries de Iera Echebarría i Laura Delgado dibuixaven un 26 a 7 gairebé definitiu.

La sentència va arribar gràcies al peu de María Ahís, que amb dos cops de càstig als minuts 57 i 68 acabava amb les esperances taronges. Encara hi va haver temps perquè Carlota Méliz anotés un assaig just després d’entrar al terreny de joc, al minut 70, i perquè ella mateixa transformés un cop de càstig que tancaria el resultat. Méliz, juntament amb Judith Vélez, van participar en els darrers minuts, però Anna Puig va jugar tot l’enfrontament i Maria Losada 50 minuts.

anna_leonas_rugbycat
Anna Puig va jugar tot el partit. Foto Diego Dolan

Així, la selecció espanyola aconseguia el seu sisè títol europeu i reafirma el grup que ha de substituir i continuar la bona feina de les González, del Pan, Ribera i companyia. De moment, aquestes Leonas despleguen un joc atractiu i ràpid en atac i organitzat i efectiu en defensa. És un primer pas perquè el rugby femení espanyol pugui mantenir-se, o inclús pujar, en aquesta desena posició mundial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *